jeudi 10 novembre 2011

SanatToinen - keltainen. Minun värini, paras väri, auringon väri. Ystävä sanoi jokin aika sitten " ... sinä, joka pukeudut usein keltaiseen ..." - vaikka en itse asiassa usein niin teekään. Ehkä minulla on jokin keltainen aura. Kodissani on paljon keltaisia asioita, suurempia ja pienempiä.

Kolmas - ikkuna. Pitäisin mielelläni ikkunat aina auki. Tykkään pimeällä kulkiessani katsella valaistujen kotien ikkunoita. Tykkään vanhoista ruutuikkunoistani, vaikka niitä on kiusallista pestä - enkä kovin usein pesekään.

Neljäs - kangaslaatu. Kankaasta ja sen laadusta tulee mieleen, mitä siitä pitää tehdä. Tärkeää on, miltä se tuntuu, pitääkö sen pysyä sileänä ja yksinkertaisena vai pitääkö tehdä runsasta ja rypytettävää. Rypistyvyys ei haittaa, pidän käyttämisen jäljistä vaatteessa, rypyistä, vaikkapa kyynärtaipeessa. Keinokuitukankaita en enää oikeastaan osaa käyttää ollenkaan.

Viides - nähdä. Tärkeä sana. Voi olla silmät auki, katsoa ja olla näkemättä. Nähdä on olla läsnä, ottaa vastaan, havaita, huomata - aika, paikka, hetki, tila ympärillä, yksityiskohta, pieni suuressa ja suuri pienessä.

Voin antaa sanoja, jos joku vielä haluaa.

7 commentaires:

Maria a dit…

Nautin sanoistasi kuin hyvästä novellista Sari.Kiitos kun jaoit ne.Olen nyt niin heikoilla että tarvitsen sanoja.Siis kiitos jos niitä annat.
Lämpimästi keltaista lämmin sävyistä kotiasi muistellen
samoin sinua.
Maria

SARI a dit…

Kiitos sinulle - ja Himalaiselle, joka lähetti sanat joista minulla oli sanottavaa ...

Lähetän sinulle : kynttilä, marras, päivä, uuniruoka, laulu

Ja paljon voimia myös.

luminen a dit…

Keltainen on ihana iloinen, positiivinen. Voin kuvitella että sinua sellainen keltaisuus ympäröi (vaikken ihan kyllä muista mikä se aura oikein on).

hanne virtauksesta a dit…

Ihanat olivat sanais ja ihanat tarinat niissä..
Voisin ottaa sinulta sanoja=)

Irmastiina a dit…

Tekstisi on ihanaa kerrontaa...nautin.

SARI a dit…

Hanne virtauksesta : Kiitos. Tâssä sinulle, ole hyvä - muki, hetki, aloittaa, taivas, oma

Irmastiina : Mukava kuulla, kiitos.

himalainen a dit…

Tämä oli juuri niin kuin Maria sanoi, kuin novelli, ihana kokonainen tarina. Tekis mieli ihan hihkua, alkaa jutella näistä, sanoista olisi niin paljon sanoja, joita haluaisi kuulla sinulta lisää ja sanoa.
Tuntuu lämpimältä nämä sinun tekstit näistä sanoista.