jeudi 24 février 2011

Unet ovat ihmeellisiä

Olen nähnyt kaksi yötä unta samasta ihmisestä.
Herään yhdentoista hujakoilla.
Pankkiin, postiin. Kauppaan, mutta ei, ensin rätei-ja-lumpui-kauppaan. Ostin hedelmä- ja sipulikankaita, mielessäni uusi sana : kestohedelmäpussi, vaikka en vielä tiedäkään miten hedelmät siinä punnitaan ja mihin se lappu sitten laitetaan, vaikka ei näistä kankaista sellaisia vissiin voi tehdä.
Piti ruveta päivän urakkaan ( lomalla, toipilaana, vain yksi urakka päivässä ), tiskaamaan. Ystävä tuli ja toi kirjekuorellisen vitsejä ja salmiakkia. Sitten nauroimme kippurassa. Samalla paketoin synttärilahjaa.
Ja lapset lähtivät puistoon naapurin lasten kanssa. Tiskasin, pesin hellan.
Sanoin : " Kerro vielä uimahallista, en ymmärtänyt mitään." Ja sovittiin, että annan synttärilahjan myöhemmin.
Tytär opettelee solmuja rannerenkaiden tekoa varten.
Puhelimessa on tullut puhuttua myös moneen otteeseen.
Illalliseksi paistettua lohta ja lanttukuutioita salaatin kera. Pakasteessa oli kurpitsasosetta yhteen muhkeaan kakkuun, kun laittoi hiukan porkkanaraastetta lisäksi.
Koko päivä kuin unta.
Taidan olla parantunut.

4 commentaires:

Solen a dit…

Ostin kerran kaupasta ihan oikean kestohedelmäpussin ja sitten en ikinä muista ottaa sitä mukaan. Onneksi meidän lähikaupassa on kuitenkin pieniä biopusseja, joihin voi hedelmänsä punnita. Inhoan niitä sellaisia pieniä tavallisia muovipusseja, kun niitä ei voi käyttää sitten mihinkään muuhun sen hedelmän punnaamisen jälkeen.

Minullekin kelpaisi lohi ja lantut. Kurpitsakakkua en ole ikinä maistanut, mutta jos se on yhtään samanlaista kuin kurpitsahillosi niin ei voi sanoa muuta kuin että nami!

Kiva kuulla, että olet jo parempi.

Merja a dit…

Kestohedelmäpusseja olen aikonut minäkin ommella jo pitkään. Mikä siinä on etten saa aikaiseksi kun ne olisi niin hyödyllisiä?

Sanni a dit…

Oi, kun täällä on kaunista. En ole käynyt pitkään aikaan. Ihan huono juttu! Tajusin eilen, etten ole lukenut suosikkiblogejani kunnolla koko talvena. Sitten aloin ruotsalaisdekkarin jälkeen puuhaan ja sillä tiellä olen vieläkin. Hyvä, kun olet parempi. Onko teillä jo kevät? Olen niin kevään kaipuinen, että etsin blogeista merkkejä lähenevästä keväästä.

SARI a dit…

Solen : kurpitsakakun ohje on (muistaakseni) tuolla ruokaohjeosastossa sivupalkissa.

Minä en kyllä tarvitse kestohedelmäpusseja, kun sain tietää mitä ne ovat. Sitävastoin tarvitsen niitä muovipusseja, roskapusseiksi ja muuhunkin. Niitä ei meillä kovin paljon pääse kertymään. Ostan useimmiten hedelmät ja vihannekset valmiiksi kilon, kahden tai kolmen kilon pakkauksiin pakattuina - ovat silloin yleensä halvimpia.

Sanni : kiva, kun tulit lukemaan :)