Kinkkukakku, siihen voi laittaa kinkunrippeet, jos sellaisia löytyy.
reilu 2 dl vehnäjauhoja
reilu 2 dl vehnäjauhoja
200 g kinkkua
150 g vihreitä oliiveja
75 g juustoraastetta
4 munaa
1 dl maitoa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl öljyä
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhoihin kananmunat, lisää maito ja öljy ja lopuksi kinkkukuutiot, oliivit ja juustoraaste. Kaada taikina pitkänomaiseen vuokaan ja paista n. 180°C:ssa tunnin verran. Salaatti sopii seuraksi.
Joulupäivä oli leppoisa, jatketaan samaan malliin vaikka Tapaninpäivä onkin ihan tavallinen arki täällä.
3 commentaires:
Tuota voisi kinkunjämillä yrittää tehdä...varmasti maukasta...:)
Tämä oli ehdottomasti eksoottista mitä olen kuullut kinkusta tehtävän. Meillä lapsuuden kodissa tehtiin aina hernekeittoa. Nyt kun olen kasvissyöjä, ei ole edes kinkkua, mistä tehdä kakkua. Hyvää uutta vuotta!
Olin minäkin aika yllättynyt, kun ensimmäistä kertaa tarjottiin kinkkukakkua ! Ranskassa suolaisia kakkuja tehdään paljonkin piknikeille ja kaikenlaisiin kemuihin.
Kasvissyöjälle voisi sopia fetajuusto tai vuohenjuusto - aurikokuivattu tomaatti (tuorekin voi käydä) - versio. Tomaattipurkin öljyn voi käyttää taikinaan.
Enregistrer un commentaire