mercredi 1 décembre 2010

Päivän hyvä työ


Jos minä nyt sen suomalaisen pelastin sieltä Cambodzasta niin se on sitten se. Tämä ei ole hyvä työ, vaan huijaus !!! Ja se, että muistin tilata tyttärelle hammaslääkärin siinä samalla.
Ostimme yllättäen kuusen kauppareissulla. Saimmekin kauniin. Laitoin sen halkoineenjalkoineen päivineen läkkipeltiseen pesusoikkoon veteen, jos se olisi siinä iloinen ja sisukas jouluun asti. Koristeilla ei ole kiire.
Sähkövatkaimesta hajosivat vispilät eilen, oli juostava tänään ostamaan uusi peli. Huomenna sille on töitä.
Joulukalenterit saatiin hankittua parahiksi. Meillä kelpaavat halvat suklaakalenterit - onneksi, niitä pitää olla ainakin kolme.
Ja kaiken ylle satelee hiljalleen lunta ... Kyllä tämä joulukuulta tuntuu.

12 commentaires:

piilomaja a dit…

Mikä ihme on tämä suomalainen Cambodzassa asia?

Katsottiin juuri meidän kuusta sillä silmällä....ei taida olla siitÄ enäâ sisätiloihin tänä vuonna.
Kolme joulua sillä vedetiinkin. Oli juurineen ja suuressa ruukussa.

Päivi a dit…

Sari, toivottavasti et ole lähettänyt rahaa tai soittanut mihinkään tämän Kambozasta käsin soittelevan suomalaisen numeroon! Kyseessä on huijari, josta on varoteltu jokaisessa ulkosuomalaisia koskevassa mediassa ja tuutissa. Suomi-seurakin lähetti jäsenilleen varoituksen! Lisätietoa löytyy googlaamalla...

Kirjailijatar a dit…

Minä mietin samaa kuin Violet.

Meillä ei ole vielä kuusta, koska en anna jouluajatusten tulla vielä mieleen, sillä ensin teen pienen matkan ensi viikolla. Sen jälkeen annan joulun tulla. Haluaisin myös kuusen jo nyt, jotenkin se tuntuu kivemmalta ennen joulua kuin joulun jälkeen. En osaa selittää.

SARI a dit…

Päivi : kiitos tästä - en ole saanut varoitusta, enkä kuullut koko asiasta. Vahinko ehti tapahtua , joten marssin tästä poliisilaitokselle. Onneksi kyseessä ei ollut valtava summa. Ihminen oli todella vakuuttava ja yksityiskohtainen asiassaan - tämlä sitten varoituksena kaikille muille.

Päivi a dit…

Lukemani mukaan tämä Kambozaan jumittunut suomalainen osaa olla hyvin vakuuttava asiassaan ja lisäksi tekee hyvää taustatyötä, että saa paljon selville uhristaan mainitsemalla mm. yhteisten tuttujen nimiä tai jotain sellaista, että uhri menee helposti lankaan.

Voi, kun ikävä juttu. Nykyään ei voi luottaa enää keneenkään tai mihinkään! Toivottavasti saat rahasti takaisin...

Päivi a dit…

Tässä vielä linkki huijarista koskevaan uutiseen, että tulee infoa tätäkin kautta välitettyä!

http://www.suomi-seura.fi/site_v3/index.php?option=com_content&task=view&id=427&Itemid=33

SARI a dit…

Oikeassa olet - hyvä ja yksityiskohtainen taustatyö, hyvin tuttavallinen, selitys joka asiaan jne.

En usko saavani rahaa takaisin.

Infoa pitää todellakin välittää !

Päivi a dit…

Infosin Pariisissa toimivia suomalaistahoja ja laitoin linkit Suomi-Seuran sivujen lisäksi sekä tänne, että Iltalehteen, että sana kiirisi kaikkien korviin kulovalkean tavoin!

Solen a dit…

No huh, miten sait tietää huijauksesta?
Kurjaa tuollaiset.

Täälläkin jo ihan joulufiilingit, vaikka ei kalenteria olekaan :)

SARI a dit…

Joo, kyllä tuli aika kurja olo tuosta. Ei niinkään rahan takia, mutta alkoi hirvittää tuollainen mädännäisyys, ja koko nettitouhu. En tiedä huvittaako panna tänne mitään vähään aikaan.

piilomaja a dit…

Heeim, nyt huomaan että samasta hemmosta varoiteltiin Suomi-klubin sivuilla täällä Brysselissä...kyllä on touhuksi menny...

Liivia a dit…

Voi hemmetti mikä tyyppi! Erittäin tympeää tuollainen.

Mukavaa, että kuusi teillä kuitenkin ja joka tenavalla kalenteri. Halpa suklaakalenteri meilläkin joka joulu, mummulasta tulee yhtä varmasti kuin joulukin.

Me ollaan aina saatu kuusi, mutta vasta aatonaattona. Eikä se ole mitenkään itsestäänselvää kuitenkaan, aina ollut yllätys. Jos ei kuusta putkahda, otamme pihasta suuren männyn oksan suureen pulloon ja siinä se.