mardi 2 septembre 2008

Pieni turistiopas

Lapsilla alkoi koulu. Minä lähdin oitis huseeraamaan pitkin kaupunkia :
M° Reaumur-Sebastopol. Ompelijan aarreaitta. Kaikki mahdolliset tilpehöörit halvalla. Esimerkiksi tämän päivän ostokset. 22 vetoketjua 20-25-65 cm, 7 metriä nauhaa 'gros-grain' yhteensä 14,70 e. Kannattaa käväistä, jos liikuskelee kulmilla.


M° Belleville : Paris Store. Kiinalainen - aasialainen - supermarketti. ( On siellä paljon muitakin , kuin tämä ). Kaikkea hauskaa, kiinnostavaa ja ihmeellistä. Tällä kertaa jasmiiniteetä ja soija- ynnä kookoskakkusia.

M° La Chapelle. Siellä on intialaisten kauppojen kortteli. Jäin pois, kun yritin löytää Ceylon-teetä yrttiteesekoituksiini. Ei löytynyt, taidan kokeilla tuota jasmiiniteetä.

Vauhdikas aamupäivä, nyt riittää kuljeskelut vähäksi aikaa.5 commentaires:

Anioni a dit…

Kivoja kauppoja! Pariisin putiikeista ja ostosmahdollisuuksista voisin lukea (ja katsella) vaikka miten paljon :)

Nuttu a dit…

Nyt tuli ikävä sinne, joka ehti hetken olla minunkin kotikaupunkini. Voi miten ihania olivatkaan nuo tilpehöörikaupat (vaikka tuohon mainitsemaasi en koskaan sattunut). Paris Store on tuttu aarreaitta kyllä, oli ihan siinä meidän kulmalla. Kunpa yhtä maukkaita juttuja saisi Helsingistäkin samaan hintaan...

himalainen a dit…

Ihania putiikkeja ja kortteleita. Kunpa niistä saisi pienen palasenkaan tänne kauas korpeen. Täällä tyydytään ihan perus kylämarkettiin. Muilla mailla supermarketit sen sijaan tuntuvat aina myös jotenkin kiinnostavilta, ne ovat mukava paikka opiskella kulttuuria ja tehdä löytöjä.

Maurelita a dit…

Paris Store ja Tang Frères ovat tuossa meidänkin nurkilla, kiinalaiskorttelissa !

Ah sitä tuoksujen maailmaa...

Vihannesosastolla tunnen itseni kuitenkin täysin tolloksi, en tunnista mitään, ei hajuakaan miten mitäkin kokataan.

Sari a dit…

Kivaa, uusia lukijoita ! Lupaan laittaa jotakin, jos jossakin tulee käytyä. Harvakseltaan - perusasioissa ei tarvitse omasta korttelista mihinkään lähteä. Kyselläkin saa, vastaan mielelläni.