lundi 1 septembre 2008

Huomenna se alkaa ...

... Kaikki tasajalkaa.

Tuli taas hankittua koulutarvikkeita ihan omaan käyttöön. Keskimmäinen tarvitsee tämän koulussakin. Mun mielestä ehdottomasti parempi, kuin valkoinen taulu, johon tarvitaan jatkuvasti uusia, kalliita tusseja. Ihan on saastuttamattomat luonnonmateriaalit : puuta ja kiveä - sitä samaa, mistä täälläpäin rakennetaan talojen kattoja. Siis 'ardoise'. Hyvin tarpeellinen kaupassakin.

7 commentaires:

M'man a dit…

Kavimme eilen 'ardoise' kaivoksessa. 1936 lakkautettu ja 80luvulla avattu museoksi. 'La Mine Bleue' on nimeltaa. Aivan upea kokemus olikin. Ulkona yli 30 astetta helletta ja alas 1303 maan syvyyteen, jossa kosteus 90% ja vain 13°c. Huikea kokemus isommille kuin pienillekin perheenjasenillemme!

Bonne semaine et rentrée!

Stazzy a dit…

Tsemppiä vaan koulutielle pikkuisille!

Minä en tiennytkään, että Ranskassa käytetään liitutauluja koulussa. Tulee semmoinen takauma Koiramäki-kirjoihin ja 1900-luvun alun koululaitokseen...

Maurelita a dit…

Saako teillä käyttää noita ? Meillâ tavaralistassa oli Velleda-taulu (valkoinen) ja muutkin kaikki tosi tarkkaan, semmonen viivotin, ja tommoset värikynät ja 10 HB-lyijäriä ja ja ja ja......

Jännää huomenna, esikoinen menee CP:lle ! Hauskaa koulunalkua sinnekin.

=)

violet a dit…

Meillon kans Velleda-taulut ja ne helekatin tussit. Ja KAIKKi HYVIN tarkkaan mitä ja paljonko ja millaisia...
Viimeisiä kasaillaan tässä...huomenna sitten matkaan.

Mulla noita liitutauluja on kanssa omassa käytössä. Seinillä, pöydille, siellä täällä.

SARI a dit…

Juu, meillä saa käyttää noita. Oikein luvan kysyin CP:llä - kun listassa tietenkin luki Velleda. Hiton nopeasti loppuvat tussit ja sen takia tämä 'alkeellinen' on ainakin hyvä, eikä nyt niin sottainenkaan. Kaksi vuotta on jo kelvannut, saas nähdä tänä vuonna, tarvikelista saadaan todennäkösesti tänään iltapäivällä.

Virginie Gervais-Marchal a dit…

Et tu dis que tu ne sais pas prendre les photos!

moi je trouve que ça a de la gueule!

eralamaga a dit…

oh! i have one of those! a very very old one, almost broken! These seem quite new! are they?