vendredi 5 septembre 2008

The original

Mummunessu ja tämänaamuiset löydöt.

Yritän säilöä myös kukkaketoa ensi kesäksi. Tuossa yllä on salkoruusun kuivunut 'salko', jonka löysin alkuviikolla. Tuolla niitä kasvaa valtavia yhdessä umpikujan pihassa - joka asfaltinrakosesta. Voi, kun saisi edes yhden kasvamaan. Nyt on ainakin siemeniä.



Kaikenlaisia siemeniä.




7 commentaires:

himalainen a dit…

Olet niin tehokkaan näköinen tuossa mummunessussa ;)
Kiva essu ja siemenvarasto laatikossa, keväällä tuo laatikko on varmasti ihana avata. Oletko kasvattanut aikaisemminkin itse keräämistäsi siemenistä... itse en ole koskaan onnistunut...en oikein tiedä, mikä menee vikaan...olen tullut siihen tulokseen, että asiassa on jotain mystistä.

maijja a dit…

Oletpa tehokas, siemenetkin tallessa! Ensi kesää odotellessa...

Tiuku a dit…

Miten koko ajan luen siemenet sieninä?! Outoa. Mietinkin jo muutamaan otteeseen, missähän olet käynyt sienessä, vai onko pihallanne viljelmä.Hassu minä.
Essu on upea! Tykkään nyt jotenkin tosi kovasti tuosta sinisestä, ja kuvio on hieno.Skarppi kodikkaalla tavalla.

Anioni a dit…

Ihana essu! En yleensä pidä (itselläni) sinisestä vaatetuksessa, mutta asusi kanssa sini-valko-essu näyttää tosi mageelta.

violet a dit…

Ei ole mitään mystistä;-) kommenttina Himalaiselle.
Mun mies on harrastanut tuota jo vuosia ja onnistuu lähes poikkeuksetta.
On saanut minutkin innostumaan ja tänä kesänä otin talteen muutamia eri lajeja. Siis niiden siemeniä.

himalainen a dit…

Riittääkö pelkkä (onnistunut) kuivatus ja säilytys... vai pitääkö "kylmäkäsitellä". Yksi tuttavani kerran neuvoi, että pitäisi laittaa siemenet jääkaappiin... Siinä ehkä tämä mystinen mielleyhtymä, mutta ehkä yritän vielä ;)

SARI a dit…

Vai tehokkaan ! Kiitos, tehokas pitäisi tosiaankin olla - tehtävien asioiden lista on pitkä.

Tiuku : Oi, jos olisikin sieniviljelmä pihassa !

Anioni : Sininen ei ole ollut minunkaan suosikkivärini, mutta tähän sävyyn olen ihastunut - sitä on posteissakin vilissyt tällä viikolla. Epäilen, että kangas on sama - ainakin hyvin samantapainen - Finlaysonin 70-luvun kangas, kuin ellivellin blogissa (http://ellivellik.blogspot.com). Siinä on itse asiassa puu, mutta kun se essussa on käytetty ylösalaisin, luulin ensin kauroiksi. Epäilen, että mummuni on ihan omin päin tuon leikannut, malli on tosi nerokas. Itse tein siitä kaavan keväällä.

Siemenistä vielä : mystistä ja ei fifty-fifty. Olen kasvattanut itse kerätyistä tai muitten antamista siemenistä. Yleensä onnistuu, kaupan siemenistä ei aina. Ja jonkinlaisessa maassa paremmin kuin toisenlaisessa. Kylmäkäsittelyä ei yleensä tarvita. Jotkut kasvit saavat sen luonnostaan, kun siemenet lentelevät maahan, ennenkuin kerkiää kerätä. Kun kerää, siementen pitää olla täysin 'valmiita' eli irtoavat lähes itsestään, ja kuivia. Siemeniä olen keräillyt sieltä täältä, puistosta, ystävän puutarhapalstalta, omasta pihasta ... saa nähdä sitten keväällä.