vendredi 11 avril 2008

Pitsihameet

Tein löydetystä, vanhasta pötkötyynyn tyynyliinasta emännille hameet. Taitaa olla ihan nyplätty pitsi reunassa. Kesti noin viisitoista minuuttia, kuminauhakuja plus kuminauha ja kaikki olivat tyytyväisiä. Toinen oikein kysyi luvan, että saako sillä mennä kouluun.






7 commentaires:

violet a dit…

AIVAN ihana idea ja toteutus!
Minä kuule mietin juuri kans että voisiko tyynyliinasta tehdä sellasen topin kuin me jo teimme...siis itelleen.
TArvis olla tarpeeksi leveä, mutta sivusaumat olis jo valmiina;-)

isoinpapu a dit…

Haa! Ostin eilen juuri ihanan valkoisen lakanan reunapitseineen kirppikseltä, ja ajattelin:" tästä vois ehkä ommella hamosen neiti S:lle".

Ihanat hamoset!

Mietin vielä. Neiti S ei ole valkoisen hameen tyttö. Siitä tulisi hyvin likainen hame noin minuutissa.

Ja hei, mä olen tehnyt noille tyttösille toppeja tyynyliinoista! Käytin sellaista venyvää kumilankaa alalankana ja tein venyvän yläosa + nauhaolkaimet. Hyvin hyvin söpöjä ja paljon käytettyjä kesätoppeja tuli.

Olen siivonnut koko päivän. Koko päivän. Vielä riittäisi...

Liivia a dit…

Kyllä on herttaiset emännät ihanissa hameissaan!

Minäkin haluan tyynyliinatopin, jaa, haluisin siihen hihatkin, joissa pitsiä reunoissa, sellaiset vähän yli taipeen. Olipas inspiroivaa käydä täällä,
se näppäryys vaan puuttuu.

Anonyme a dit…

Hei, olen käynyt täällä jonkun kerran kurkkimassa juttujasi. Mukavia ovat!

Nuo hameet ovat hyvin kauniit! Tulee mieleen japanilaisten käsityökirjojen hauskuudet, vaikka sinun tekemäsi ovat kyllä paljon ihanammat, koska ovat vanhasta tyynyliinasta tehdyt.

Myös edellinen teejuttu oli mielenkiintoinen. Kiitoksia tiedoista ja innoituksesta. Haaveissani olen mestarillinen yrttienkasvattaja sekä kasvienkerääjä. No, jospa ensi kesänä saisin niin paljon aikaan, että yrittäisin opetella edes vähän alkeita.

Sinä vissiin olet se "laatikkopomo". Hauska idea, ja jännää mitä niistä mahtaakaan paljastua :)

Anonyme a dit…

Jaaha, mulla oli sellainen kuvitelma, että noihin laatikoihin laitetaan jotain. Mutta kun palasin tänne selaamaan blogiasi taaksepäin, selkisi että tarkoitus onkin muokata itse laatikoita. Oikein kiva idea sekin.

SARI a dit…

Kiitos kaikki ja Killisilmä, kiva kun käyt kurkkimassa. Meillä on vähän samat kirjasuosikit, Tove Janssonin...Piakkoin nähdään, mitä laatikoista tuli - tekijöillä oli ihan vapaat kädet muokata, tai panna laatikkoon jotakin, tai...

Virginie Gervais-Marchal a dit…

J'ai oublié de te dire ce matin à quel point leurs petites jupes étaient belles!