vendredi 25 avril 2008

Meno päällä


Menin kuin meninkin Riiko Sakkisen näyttelyn avajaisiin - kannatti ! Kiinnostava, kantaaottava näyttely, hauskat avajaiset, viihtyisä pikkuravintola, jonne jatkettiin galleriasta Bellevillessä... Kiitos Riiko ja onnea myös Berliinin näyttelyyn, merci Emilie et son equipe !

Kun on ollut tuota muuta hommaa, koti olikin päässyt taas aika epätoivoiseen kuntoon. Mutta tänään olikin hirmuinen puhti päällä. Tiskit ja paperihommat tuli selvitettyä. Puutarhatöissä oltiin niin, että multakin loppui. Pesin vielä pesemättömät pieniruutuiset ikkunat, järjestin hiukan tilaa tyttöjen huoneeseen, imuroinkin koko talon. Vielä onnistuin hyvän pastakastikkeen kalantähteistä ja katkaravuista.

Kruunasin sen tällä. Sitruunamelissa, yrttimaani komistus. Kasvatin sitä Suomessakin, mutta olen vasta jokin aika sitten oppinut käyttämään. Siitä tulee teehen lisättynä hieno, vieno sitruunan maku - samoin kalan päälle ripoteltuna. Tuoreena, silppuna, en tiedä kannattaako kuivata. Ostin sen viime keväänä pienenä taimena, kasvaa valtavasti, siemenestäkin onnistuu, taitaa vaan olla Suomessa yksivuotinen.

Siellä takana on salviaa, ruohosipulia, rosmariinia, laventelia, timjamia, oreganoa ja liperiä. Ja ne purasruohon taimet. Muutama lahjaksi saatu mansikantaimikin, alkaavat puskea kukkaa. Vihdoin alkaa olla hiukan lämpöisempi.


3 commentaires:

Merja a dit…

Mahtavat yrtit sulla!

Mistä tuo energiasi kumpuaa, ei voi kuin ihmetellä.. Saisiko sitä vähän tännekin päin?

Liivia a dit…

Minäkin ihmettelen miten voit tehdä kaiken tuon yhden päivän aikana! Minulta menee näköjään ihan liikaa aikaa nojatuolissa virkkaamiseen, joka päivä. Mutta kun pitää mies ja lapsi vaatettaa....

Sitruunamelissaa en olekaan käyttänyt, kiitos vinkeistä. muuten mulla onkin aika komea yrttitarha just nyt.

Sari a dit…

Pariisin elämänrytmi - ça décoiffe ! Eli tukka menee sekaisin, onneksi ei ole kovin pitkä. Suomessa sitten istuskelen laiturinnokassa.