jeudi 24 avril 2008

Seitsemän Veljestä ja vähän muutakin

Täällä se Rajamäen Rykmentti rahjustaa eteenpäin...lukeminen käy hyvin, kun klikkaa suuremmaksi.

Luen TODELLA vähän, en millään ehdi. Paitsi kesällä mökillä - silloin yritän paikkailla pahimpia aukkoja tiedoissa. Niinpä kirjastoni onkin hankittu parin viime kesän aikana kirppiksiltä. Kirjahyllynikin on hyvin pieni, itse asiassa se on tolppamainen CD-hylly. Mutta kyllä sinne nämä olennaiset mahtuvat.

Viime kesän ihana löytö on nämä Almat vuosilta 1939 - 58. Varsinaisia joka naisen tietopaketteja, kaikki on käsitelty perinpohjaisesti. Almanakkaosan lisäksi kauneudenhoito-ohjeita, vieraskutsuohjeita, lastenhoito, terveydenhoito, ruokien käsittely ja säilytys, ruokaohjeita, koko kodinhoito vaatteita, tahroja ja kasveja unohtamatta ynnä talouspainotaulukko. Kirjoittajilla on ihanat nimet, kuten Hilly Rimala ja Viiri Hakkarainen.
Niiden alla on mainio kirja Hymy Lapselle vuodelta 1961. Se on koottu lasten lauseista ja sanomisista, kuvitettu ihanasti mustavalko-lapsikuvin, esipuhe Arvo Ylpön.


2 commentaires:

Liivia a dit…

Mullakin on tuo Hymy lapselle, olen tosin leikellyt siitä...

Kyllä vanhat kirjat on vaan kauniita!

Merja a dit…

Mulla on sama ongelma - ei millään ehtisi lukea. Sitten kun luen, luen neljää kirjaa yhtäaikaa, enkä pääse niissä kovin pitkälle.

Kun saisi sellaisen kesäkuukauden että olisi aikaa vain lukea. Mutta hei, mistä kolmen äiti sellaisen kaivaa? Sitten kai kun ovat teini-iässä..