lundi 14 avril 2008

Tehokas sunnuntai, tehoton maanantai

Sunnuntai. Aamulla lähdettiin simasitruunoita ostamaan, tilattu ensi sunnuntaiksi. Vihannestorin yhden euron koreista saa joskus halvat eväät. Tällä kertaa : iso pussi herkkusieniä 1 e, kaksi munakoisoa ja yksi paprika 1 e. Sitten, fetajuusto oli kassalla halvempi kuin kaupan hintalapussa, kananmunia sai 30 24:n hinnalla. Hyvä kauppareissu.

Tilattiin kakku. Siman jälkeen tein sen. Puhelinkin soi koko aamupäivän.

Hyvän sään aikana päästiin puutarhatöihin. Pelakuihin leikkaus ja uudet mullat. Ja kylvettiin piha täyteen siemeniä. Muutama valkoinen papu, krassia ja auringonkukkaa. Purasruohon eli kurkkuyrtin mainiosti kasvaneet taimetkin istutin ulos, se on se sininen syötävä kukka. Nyt on keittiön ikkunan alle yrttitarhan jatkeeksi luvassa kukkiakin. Onni, kun asutaan pohjakerroksessa ja voin puuhastella pihassa melkein mitä vain, vaikka se onkin talon yhteinen. Kaatosade kasteli kaiken, takaisin keittiöhommiin siis.

Kauralastuja, sipulipiirakkaa kauppaa varten. Vielä, hyvänen aika, itselle ja rouvillekin ruokaa.

Joskus ehtii tosi paljon, joskus ei. Kauniiksi lopuksi tietokone hajosi. Eli maanantai alkoi vähemmän tehokkaasti : yli tunti puhelimessa tietokoneihmisen kanssa. Ja iltapäivä taitaa mennä täällä nettikahvilassa...Kyllä tästä selvitään - Iris auttaa huomenna.

2 commentaires:

Maurelita a dit…

Tsemppiä tietokonepimentoon... ja kun palaat ihmisten ilmoille, blogissani on tarkoitusta ja haastetta jaettavaksi !

Stazzy a dit…

Ai hitsi, tuli nälkä. Mulla on ollu jo pitemmän aikaa rojektina tehdä kauralastuja. En vain ole saanut aikaiseksi.