jeudi 10 avril 2008

Kuppi odottaa teetä

Tämän verran ehdin ruokapaussilla istahtaa. Kuppiin tulossa villiminttuteetä, parasta minttuteetä Suomesta korpipuron varresta.
Kerään aina kesällä talven teeainekset, ei paina paljon tullessa, kauppaankin menee ja on hyvää. Juodessa on kiva miettiä paikkoja, mistä ne on kerännyt. Mesiangervoa, vadelmanlehtiä, kanervankukkia, villiminttua, mustaviinimarjanlehtiä ( myös maustekurkkuja varten ), horsmankukkia - tämän vuoden 'myyntimenestys' - niitähän Suomessa piisaa, kannattaa kokeilla.
Sekoitan puolet teetä, puolet kuivattua kasvia. Juon kausiluontoisesti, mitä mieli tekee.Ilman sokeria, aina tästä kupista.

4 commentaires:

isoinpapu a dit…

Mullakin on tuolla kaapissa purkkeja notkuen vadelmanlehtiä ja minttua, mustaherukkaa jne. En vain tykkään juoda lämpimiä juomia. Yleensä vain kun olen sairaana.
Ehkä mulla on joku alitajuinen linkki sairauden ja lämpimän mintun kanssa, enkä siksi tykkää juoda lämmintä...

Käyn kyllä nuuskimassa usein.

Marskin sima on muuten hyvää, mustaherukanlehdistä. Nautitaan kylmänä.

Liivia a dit…

Ihmenaisia täällä kun osaatte kaikkea tuollaista. Minäkin haluan oppia!
Kun aika on, aloitan nokkosista ja voikukista. Ehkä helpoin pää aloittelijalle. Ei kai niistä teetä sentään, mutta ruokaa.

Tiuku a dit…

Kuinka nokkelaa! Itse en keksinyt sekoittaa keräämiini kasveihin teetä joukkoon.Kuinka fiksua, eikä niin voimakkaan makuista kuin pelkistä yrteistä keitetty liemi.
Jospa vain olisi pihaa niin johan siellä kukoistaisi kamomillat, mintut, ynnä muuut. Horsmaa en ole koskaan kuullutkaan käytettävän, kerätäänkä pelkät kukinnot, ja kuivataan?

SARI a dit…

Tiuku : Maistettuani kerran Aselluksen Horsmajuomaa, päätin kokeilla teenä - ja hyväähän siitä tuli. Horsmahan on varsin käyttökelpoinen kasvi. Nuoria versoja voi keittää, lehtiä käyttää salaatissa, teetä varten keräsin vain kukinnot. Kannattaa kerätä paljon, koska menevät kuivuessaan aika pieniin. Teetä varten irrottelin sitten pelkät kukat, teehen sekoitettuna tulee kaunista. Kukat ovat kuivuttuaan sinisiä, ja kun tee on tehty,jää pannunpohjaan valkoisia kukkia.