mardi 6 janvier 2009

Pakkasta Pariisissa

Pienestä ilosta tuli näin iso, kun on tuolla ikkunassa kylmässä saanut olla. Yli kuukauden siis jo kestänyt.
Nyt on Pariisissa pakkasta seitsemän, kahdeksan astetta. Aika harvinaista pakkanen täällä on. Tällaisilla keleillä minulla on ulkona kuuma ja sisällä kylmä. Hirmusti en viitsi sisällä lämmittää, mutta ulkona on liikuttava liukkaasti, että ehtisi kaiken, ennen kuin pitää lapset hakea syömään ja kauppa avata. Niin tänäänkin : kahden kauppareissun lisäksi piti vielä tehdä kolmas, kun oli niin hyviä tarjouksia ... Kaksi kiloa omenia, kaksi kiloa appelsiineja, kaksi kiloa sipulia, viisi kiloa perunoita yhteensä alle viisi euroa. Hiki tuli kanniskellessa. Vielä olin aamusella auttamassa koulussa galette-talkoissa.

Kotonakin tehtiin vielä. Kaikki tuntuivat saaneen tarpeeksi herkkuja : torttua ja glögiäkin jäi, viimeistä joulutryffelipussia tuskin avattiin. Eli loppiainen oli ihan paikallaan. Huomenna taidan tehdä perunarieskaa, kun tuli hankittua tarpeita ...


4 commentaires:

Merja a dit…

Jaksan ihailla miten ehdit tuota kaikkea, vielä usean lapsen kanssa. Mikä tarmo.

piparminttu a dit…

Olipa hyviä tarjouksia! Joskus niiden perässä kannattaa vähän juostakin..

Kiitos postista! Se saapui tänään, ja oli sitä vähän jo odotettukin.. (en vihjaa, että olisit hidas, vaan että itse olen malttamaton :D)

violet a dit…

kai sulla on edes vetokärry niin kuin mulla? Ettei raahata tartte....

Sari a dit…

Violet : nyt on niin, että vetokärry on kotona muonavarastona täydessä lastissa,enkä viitsi sitä koskaan tyhjentää eli kyllä se sitä kehonrakennusta enimmäkseen on ;)