mercredi 14 janvier 2009

Haaste

Sain Piparmintulta haasteen kertoa kuusi satunnaista asiaa itsestäni. Tässä tulee, hiukan viiveellä - haasteeseen voi vastata kuka tahtoo ja ketä huvittaa :

1. Olen kai sielultani pula-ajan lapsi. Kun rikon kananmunia, liippaan ne aina sormella tyhjäksi. Raaputan raastinrautaan jääneet porkkanat tms. pikkulusikalla ensin näippäin, sitten noippäin. Syön kaupan pullapaperiin kiinni jääneen pullan ennen kuin heitän sen roskiin. ( Tytärkin sanoo, että kukaan ei varmaan tee tuollaista.) Noudatan myös tunnontarkasti kotitalousopettajan neuvoa : " Käytä kuminuolijaa, niin kuolet rikkaana. "

2. Aamulla tarvitaan ensimmäisenä prillit päähän ja villasukat jalkaan. Niillä vehkeillä löytyy sitten aamupaita. Yöpaitaa en osaa käyttää, se ahistaa.

3. Puhun, tai lähinnä lausahtelen, itsekseni kaikkialla. Taisi jäädä päälle, kun yhteen aikaan oli aina juttuseuraa matkassa - siis vauvoja. He kun tosiaan olivat mukana kaikkialla : kauppa-asioilla, verotoimistossa, viemässä isompia kouluun, ja missä nyt milloinkin.

4. Luen sotakirjoja, talvi- ja jatkosodasta, kun vaan käsiini saan. ( Jos jollakin on Jääkärikenraali Einar Vihma tai Iisalo Kärkeen tai jokin Reino Lehväslaihon kirja, vinkatkaa ... ). Tavoitteenani on Ihantalassa taistelleiden Nyrkkimiesten hermot. Vielä on paljon työtä.

5. Minulla ei ole ranne- eikä muutakaan mukanakulkevaa kelloa. En ole koskaan myöhässä. Joskus näen painajaisia, että olen.

6. Tykkään katsella ihmisiä työssä. Seuraan kaikenlaisten työmaitten edistymistä ulkosalla kulkeissani. Oli yhtä juhlaa, kun tuosta vastapäiseltä tontilta purettiin vanha, ja rakennettiin uusi, talo.

8 commentaires:

Maurelita a dit…

Tämä oli hauska, sama jemmassa itsellä !

Et ole lähdössä ulkoilemaan huomenna illalla ? Tähtäimessä Le Marais, jos sattuisit pääsemään...

=)

Nuttu a dit…

Tuota kuutoskohtaa mietin tänään, kun olin katsastamassa autoa. Odotustilasta oli ikkuna varsinaiseen katsastustalliin - miten kiehtovaa katseltavaa!

Ja noista sotakirjoista: käy antikvaari.fi:ssä, jos et ole sitä vielä tehnyt. Löytyy aarteita!

Sari a dit…

Maurelita : kiitos vaan, en taida päästä. Kyllä mä vielä joskus ...

Nuttu : kiitos linkistä, pitää käydä katselemassa, ostaahan en siis voi, kun ei ole sitä luottokorttiakaan ;)

Ilona a dit…

Minäkin käytän aamupaitaa! Ja myös iltapaitaa, mutta yöpaitaa en juuri koskaan.

piparminttu a dit…

Tuo kotitalousopettajan ohje on kyllä helmi, en ole ennen kuullutkaan! Nuolija tästä taloudesta puuttuu, ehkä se on hankittava niin tulevaisuuskin on vauras ;D

Peanut a dit…

Hauskoja :)

Nuolija on kovassa käytössä, ehkä siis vielä toivoa rikkauksista...

violet a dit…

Mun kotitaloudenopettajan viisaudet oli vaan luokkaa "Jansson heti pois tiskipöydältä"!

Sari a dit…

Tämä kotitalousopettaja olikin varsinainen persoonallisuus ...