mercredi 20 août 2008

Siilejä ja sipuleita

No, enhän minä osaa mitään itselaukaisijaa käyttää, eli pää pois tässäkin ja aika jähmeä meininki. Ollaan pyykkitupaan matkalla. Saatiin lahjaksi siililakana. Olen muistaakseni nähnyt muuallakin siilikankaita. Tuo onkin Ikean, kai ne ovat kopioineet tai jotain.

Ruvettiin tekemään rosmariinikynsiä. Hankalaa oli tänään saattaa homma päätökseen tietokoneen korjauksen ja pyykinpesun lomassa.

Mietin tuossa kuoriessa, että vaikka olen oikeakätinen, teen jotkin asiat aina vasemmalla kädellä. Siis kuorin, kun ei tarvita veistä : valkosipulinkynnet, appelsiinit, mandariinit; aukaisen purkit, hillo- tai jugurttipurkit; laitan langan neulansilmään. Mitenkähän se sillälailla on ?

5 commentaires:

Merja a dit…

Kyllä multakin taitaa kuoriminen onnistua vasemmalla mutta langan laittaminen neulansilmään - ei varmasti onnistuisi vasemmalla! Tosin likinäkökin alkaa olla niin huono ettei onnistu kohta oikeallakaan. Taitaa olla lasien paikka.

Mrs.Marple a dit…

Eikös jokainen ihminen ole jossainmäärin molempikätinen. Täytyyhän niitä molempia käsiä osata kuitenkin käyttää. Joskus olen huvin vuoksi kirjoitellut jotain vasemmalla - vaikka oikeakätinen olenkin. Ja kyllä se käsialakin paranee kun sitä edes vähän käyttää, harjoituksen puutetta siis.

Solveig a dit…

Moon noita kynsiasioita taas miettiny. Tuleeko niistä hiukan pehmeitä? Kun tykkään niistä kaupan rouskahtavista kynsistä, enkä ole itse saanut sellaisia muutamista kokeiluista huolimatta. Sitten oon syöttänyt ne kynnet miehelle.

Liivia a dit…

Tytärpuoleni on täysin molempikätinen, pienenä piirteli ihan suvereenisti kummallakin kädellä samaa kuvaa jne.

Muut ollaan oikeakätisiä. Jos teen jotain tarkkaa vasemmalla alkaa aivoihin sattua.

Sari a dit…

Solveig : näistä tosiaan tulee hiukan pehmeitä. Olen joskus maistanut niitä rouskahtavia, luultavasti ne laitetaan etikkaan "raakoina" - jolloin kuoriminen on vielä pitkäveteisempää, oikealla tai vasemmalla. Epäilen myös, että nitten pitää myös kypsyä liemessään jonkin aikaa, nämä taas voi syödä vaikka heti.