mercredi 27 août 2008

Ulkomaanvihannes

Eli endiivi. Tätäkin olen oppinut syömään. Jostakin kumman syystä se on mielestäni talviruokaa, mutta kun eilen tyttäret halusivat pakosti endiivisalaattia - niin tehtiin. Oli se hyvää näin loppukesälläkin. Kai niitä Suomessakin saa, mihin vuodenaikaan ja mahtaavatko olla kalliita ... ?

Kas näin :

endiivejä
saksanpähkinöitä
kalkkuna- tai kinkkusiivuja
sinihomejuustoa

Rikotaan pähkinät, kaikki silputaan ja sekoitetaan.

Kastike :

(oliivi)öljyä
(puna)viinietikkaa
sipulisilppua
Dijoninsinappia kohtuudella
mahdollisesti persiljasilppua
suolaa
mustapippuria

Sekoitetaan ja kaadetaan salaatin niskaan.

8 commentaires:

Merja a dit…

Siis että teillä oikein lapset pyytävät salaattia?? Onnittelut.

Salaatti kuulostaa kyllä hyvältä. Voisin kokeilla meilläkin.. poika saattaisi maistaa, tytöt ei koske salaatteihin. Mutta ainakin aikuiset söisivät mielellään!

Liivia a dit…

Lidlissä olen nähnyt ihan kohtuuhintaisia endiivejä, en ole kyllä ostanut. Mutta seuraavalla kerralla taidan, ohje on niin kiintoisa. Talviruualta tuntuu minun suussani, johtuu ehkä lihasta ja homejuustosta. Kesäkaudella ne jotenkin puuttuvat mun ruokalistalta.

Kanerva a dit…

Toimiiko salaatti ilman lihaa? Me ei syödä lihaa ollenkaan, mutta endiivit kiinnostaisi.

Sari a dit…

Merja : joo, meillä menee salaattia ja vihanneksia yleensäkin ihan kiitettävästi.

Kanerva : toimii kyllä mun mielestä ilman lihaakin.

Kanerva a dit…

Kirjoitampa siis ohjeen samantien ylös ja lisään ostoslistaan tarpeet :)

Maurelita a dit…

En tuntenutkaan endiiviâ kun toissavuosisadalla muutin Ranskaan, ja aluksi ihmettelin että onpa kitkeriä ja hassun pieniä kiinankaaleja !!!

Lapset ei noista tykkää salaattina, pitäisi kokeilla sitä perusranskalaista endives au jambon eli kinkun, valkokastikkeen ja juustokuorrutuksen kanssa uunissa.

Muistan miten aluksi hiippasin myspace-sivuillasi, blogi on paljon hauskempi !

violet a dit…

Minäkin tutustuin endiiviin vasta Ranskassa enkä aluksi tykännyt yhtään. Sitten tajusin että se johtui siitä, että miehen veljen tyttökavari tarjosi sitä niin ankeasti.
Sitten kerran sain sitä juuri tällaisena salaattina ja oli muuten hyvää.

Sari a dit…

Maurelita : mitä on vanhempaa ranskalaista tätiä uskominen, endiivit olivatkin ennen paljon kitkerämpiä. Minäkään en ennen tykännyt, mutta kun sain jonkinlaisen valaistumisen ruuanlaiton suhteen ja rupesin laittamaan hyvää ruokaa, johan alkoivat nekin maistua.
Joo, oikeassa olet Myspace on tosi tylsä. Olen pitänyt sitä lähinnä 'ammattisivuna' kun ei ole nettisivua kaupalle. Tällaiselle tietokonenerolle kuin minä blogspot on miljoona kertaa helppotajuisempi.