mardi 12 août 2008

Välimeren tunnelmaa

Keskellä Pariisia. Oli niin ankeita nuo edelliset kuvat. Välillä sentään muistaa, että ollaanhan tässä sentään Välimeren maassa ...

Mutta kertokaa, miten otatte kaikki ihanat kuvat, joita bloginne ovat täynnä, joissa on luonnolliset ja kirkkaat värit, jotka ovat tarkkoja, joissa näkyy se mikä on tarkoituskin, jne. Kun minusta nämäkin näyttävät jotenkin ankeilta niihin verrattuna. Tai sitten mun kamera on niin huono, tai tietokone, tai sitten tämä likinäköisyys pilaa koko touhun ja on ne lasitkin vissiin aina niin likaiset, tai jotain ...

Ai niin, Rykmentti on kylässä Virginien luona, voi sinne ihan ummikkonakin mennä - Virginie on blogini uskollinen lukija vaikka ei osaa sanaakaan suomea, tai osaa yhden : ja.

5 commentaires:

Liivia a dit…

Minusta kuvat ovat hyviä! Ja varsinkin kohde; ihan ihana pariisilaispiha.

Veikkaan kuitenkin että olet ottanut ne keskipäivän tai aamupäivän valossa, jolloin valo on kovaa ja vetää kaiken kuvissa varjoihin. Vähän haastava aika kuvata kameralla kuin kameralla. Varhaisen aamun valo ja iltapäivän valo on parasta, iltavalo voi olla huokean hieno, mutta sekin on haastava kuvattava.
Että tällainen jaaritus valosta.
Hauskaa päivää Virginiellä!

M'man a dit…

Minusta kuvasi ovat hienoja! Elahan hopsi! :) Vau tuo Liivian neuvon otan mina itsellenikin talteen!

Ystavasi blogille olenkin joskus aikaisemmin eksynytkin. Taidanpa menna uudelle kierrokselle.

Kangastuksia a dit…

Kuten Livia tuossa yläpuolella kertoi, valokuvissa värit toistuvat kauniisti, kun kuvaa pehmeässä aamu- tai iltapäivän valossa. Myös pilvipoudalla ja jopa sateella voi saada kivoja kuvia. Keskipäivällä auringonvalossa kuvatessa ongelmana on auringonvalon kovuus ja siitä johtuvat tummat varjot.

Jotkut käyttävät kuvatessaan erilaisia suodattimia, toiset muokkaavat kuviaan kuvan ottamisen jälkeen jollakin kuvankäsittelyohjelmalla.

Netistä löytyy joitakin ilmaisohjelmia, joilla voi harjoitella. Sitten jos ja kun kuvankäsittely vie mukanaa, voi ostaa jonkin monipuolisen kuvankäsittelyohjelman.

Kangastuksia a dit…

Unohdin mainita, että yksinkertaisin kovan valon pehmittäjä on yleensä kamerassa mukana, nimittäin salamavalo. :)

Kotona voi käyttää muitakin valonlähteitä pehmentämään varjoja, esimerkiksi kuvaajan taakse viritettyä valkoista lakanaa.

Sari a dit…

Kiitos valtavasti näistä neuvoista, jatkan harjoituksia.