mercredi 26 mars 2008

Rosmariinikynnet


n. 14 valkosipulia

pieniä tuoreen rosmariinin oksia ( kuivatutkin käy, kunhan ovat oksia tai kokonaisia lehtiä )

MAUSTELIEMI :

2 dl vettä

1 ja 1/2 dl valkoviinietikkaa ( Ranskassa on tosi vaikea löytää maustamatonta valkoviinietikkaa, käytän Xérès-etikkaa sen tilalla. Joissakin ohjeissa näkee myös omenaviinietikkaa käytettävän. )

3/4 dl juoksevaa hunajaa

2 tl roseepippureita

1 tl suolaa

Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, älä kuori. Keitä niitä vähässä vedessä viisi minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele kynnet kylmässä vedessä. Kuori kynnet sormin.

Kuumenna purkit uunissa (100°C) ennen täyttämistä. Lado kynnet kerroksittain rosmariinin kanssa purkkeihin. Keitä maustelientä viitisen minuuttia ja kaada se kuumana kynsien päälle niin, että ne peittyvät. Ripottele pippurit liemestä kynsien päälle. ( Itse täytän purkit tiukkaan ja mahdollisimman täyteen, kaadan liemen piripintaan ja suljen purkit heti. )

Ohje on luultavasti jostakin Kotilieden säilöntänumerosta. Lueskelen vuoden Kotiliedet aina kesälomalla. Siinä tätä liemimäärää kohden käytettiin vain 7 sipulia, mutta minulla liemi riittää kaksinkertaiseen määrään, kai se riippuu purkeista ja täyttötavasta, ja sipulien koostakin.

Toivottavasti maistuu. Tämä on siis säilyke, joka säilyy avaamattomana (jääkaapissa) kauan ja avattunakin kunhan kynnet ovat liemen peitossa.

6 commentaires:

papupata a dit…

Kiitos ohjeesta, saattaisin vaikka onnistua ;)

Tää on kyllä aivan ihana tää sun blogi :)

violet a dit…

Näyttäs olevan aivan sama (Kotilieden!) ohje jolla tein jo pari kertaa. Mutta kiitos kun muistutit, tämä on herkku jonka olen "unohtanut". Ja minäkin kannustan kaikkia tekemään. Helppokin on!

Sari a dit…

Kiitos, Papupata.

isoinpapu a dit…

Kiitos! Kokeilen! Heti paikalla!

isoinpapu a dit…

Oho, yhtäaikaa!

Sari a dit…

Joo, Isoinpapu, meillähän tämä yhtays pelaa...