jeudi 13 mars 2008

Alea jacta est

Eli postin kulku Ranskassa on aivan onnenkauppaa.

Sain haltuuni eilen paketin, joka oli lähtenyt Suomesta 1. helmikuuta. Onneksi olin ehtinyt sitä postissa jo kysellä tutulta virkailijalta ( Lordi-fani ), joka sitten paketin saatuaan, 12.hemikuuta, oli laittanut sen minua odottamaan - muuten se olisi pitänyt jo lähettää takaisin Suomeen. Kellään ei vaan ollut tullut mieleen laittaa siitä ilmoitusta postilaatikkoon, tai soittaa ( siinä oli puhelinnumerokin), tai laittaa pakettia postimiehen matkaan. Siellä vaan tyynesti odoteltiin , että ilmaannun paikalle.

No, tarvitaan näitä vielä jonkin aikaa :


Eikä tämä siis ole ensimmäinen kerta, kun ei mitään ilmoitusta saa, ja paketti odottelee postissa. Kaikki riippuu siitä kenen käsiin paketti joutuu.
Myös hinnat vaihtelevat sen mukaan, kenen kanssa asioi. Välillä paketin saa lähettää 'säästöpostina' välillä taas ei missään tapauksessa - oikein siitä virkailija kerran suutahti, että miten sitä semmoisia säästöposteja... Eilen onnistuin vihdoin saamaan hinnaston paperilla, ja oikein perinpohjaisen selvityksen asiasta - seuraavaksi kerraksi on todistusaineisto mukana.

4 commentaires:

Tiuku a dit…

Huih, kuulostaa aika hurjalta tuo postin touhu siellä. Yllättävältä! Olisin odottanut jotain muuta. Ystäväni asuu Filippiineillä ja siellä on ilmeisesti kirjedenkin perille saanti aika tuuri peliä, toistaiseksi kaikki ovat menneet oikeaan osoitteeseen, se kuinka kauan siihen on mennyt on vaihdellut kovasti. Toivottavasti jatkossa posti kulkee teille sujuvammin pakettienkin osalta. I
Ihana kirjava ja piristävä satsi villasukkia!

Liivia a dit…

Muinoin Ranskassa aupairina ollessani Suomesta tulleita kirjeitäni jemmattiin postissa kuukausi. Olin jo itkukurkussa että eikö kukaan kirjoita, silloin näin tutun kirjeen virkailijan takana jossain läjässä ja osoitin. Virkailija oli että ai tuo, se on ollut täällä jo kuukauden ja samalla löytyi kymmenen muuta.
Että kyllä vaan Suomessa posti toimii ja kulkee, kerrankin joku instituutio, jota ei tarvitse niin hirveästi moittia.

violet a dit…

Meillä on suuri murheen aihe tässä uudessa kodissa se, että alaovessa oleva postireikä on naurettavan pieni. Sitten tapahtuu että
a) postimies tunkee väkisin ja posti repeytyy tai ainakin taittuu
b) postimies jättää puolet roikkumaan ulkopuolelle jolloin joku voi napata tai posti voi pudota kadulle - ainakin kastuu kun sataa

Alaoven alta sen sijaan mahtuisi aika paksukin juttu tai muuten suuri kirje, ollaan pantu lappukin että pliis, tunkea oven alta tai soita summeria...mutta riippuu kantajasta mitä tapahtuu.

Unknown a dit…

Kuulostaapa hiukan eksoottiselta!

Täällä posti kyllä kulkee ihan mukavasti. Mutta posti todellakin jätetään oven taakse. Joskus posteljooni napauttaa oveen niin osaan mennä katsomaan, jos olen kotona. Ehdoton plussa on se että posti tulee myös lauantaisin.

Tänään olin postissa ja siellä ollaan kyllä yleensä kovin säntillisiä. Tarrat liimaillaan viivasuoraan jne jne... Tänään kävin "uudessa" postissa jossa lapsille tarjoiltiin tikkarit!!! Siis tietekin äidin luvalla!
Siis amerikan postikokemuksia!