dimanche 2 mars 2008

Kangasostoksia ja armotonta dyykkausta

Säätiedotus lupasi eilen poutaa, joten valmisteltiin retkikunta matkaan, suuntana Marché St. Pierre, Sacre Coeurin kupeessa. Tästä pääsee sinne kävellen. Ei vaan tule usein käytyä, kun aukioloajat ei oikein sovi koulun kanssa. Viimeksi taisin käydä kesälomalla. Se on ehkä Pariisin tunnetuin kangaskauppa, tunnettu myös kylmäkiskoisista myyjistään, jotka katselevat pitkin nenänvartta, eivät halua antaa näytepaloja jne. Olen huomannut kuitenkin , että vastaanotto paranee huomattavasti, jos sanoo reippaasti : 'Viisi metriä, kiitos.' tai käy usein, niin että naama tulee tutuksi.







Löytöjä voi tehdä pohjakerroksessa tai ulkosalla, missä on kaikkea sekalaista ja erien loppuja. Kerroksiin en koskaan nouse - kun ylemmäksi mennään, nousevat myös hinnat. Tällä kertaa ei kuitenkaan mitään kiinnostavaa.








Sitä vastoin viereen oli avattu uusi palakauppa, joitakin kivoja, kohtuuhintaisia kankaita ja ystävälliset myyjät.



Marché St. Pierren la Sacre Coeurin väliin jää Halle St.Pierre, jossa on naivistisen taiteen museo, vaihtuvia näyttelyitä, ilmaisia ja maksullisia, kirjakauppa ja kahvila. Siellä järjestetään myös 'ateljeita' kouluryhmille. Lapsiani on siellä käynytkin luokkiensa kanssa. Kannatta käydä, jos liikkuu kulmilla.






Kotimatkalla näkyi erään umpikujan päässä karmea roinakasa, oli pakko käväistä katsomassa.
Löytyi tällaiset, jotka kotona joukolla pestiin.


Kangasostokset kuvassa mukana.



Löytyi kaunis patjakangas, hienot värit. Isoja, lasikantisia säilöntäpurkkeja ' Le Parfait' ja muita. Oli pakko ottaa, vaikka niitä on jo ennestään - niistä saa vaikka minkälaisen installaation ikkunaan ! Ja ovat käypiä kaikenlaiseen säilytykseen, hillopurkeiksi minulle liian isoja.
Vielä löytyi aimo pino kukkaruukkuja, hienoja simpukoita pussillinen ja tämä purkki. Mitä varten se tämä purkki on ? Valkosipulia vai ...?
















1 commentaire:

Carrizo a dit…

Olipa mielenkiintoinen juttu. Usko toki, sillä olen tottunut käymään vaimonni mukana noissa kaupoissa ja etsinyt hänelle kankaita.

Täytyy käydä tuolla, jos autolla Pariisiin vielä joskus tulee.

Tuosta minun ihan oikeista kotisivuista voit katsoa mitä vaimoni on puhastellut käsillään. Ne ranskankieliset ovat vajaat, sillä päivitys on jäänyt tekemättä usein.

http://personal.inet.fi/koti/sir.vili/