mardi 18 mars 2008

Aika hyvä vihannesruoka

Olen oppinut syömään ja valmistamaan munakoisoa Ranskassa, Suomessa ei muistaakseni tullut pahemmin syötyä. Teen ruokia vaihtelevasti ohjeen kanssa ja ilman, tämä on oma kehitelmä ( mutta olen varma, että muutkin jotakin tämäntapaista valmistavat).

Siihen silputaan sipulia, paloitellaan munakoisoa ja paprikaa, kesäkurpitsakin käy. Paistetaan öljyssä. Lisätään suolaa, pippuria ja yrttimausteita, esimerkiksi oreganoa, timjamia, basilikaa tai valmista sekoitusta.


Vähennetään lämpöä ja annetaan kaiken kypsyä pehmeäksi kannen alla. Sammutetaan tuli - minulla on kaasuhella - ja murustellaan runsaasti fetajuustoa kaiken päälle. Annetaan sen hieman sulaa kannen alla.

Tämän voi kasvissyöjä syödä tällaisenaan, siinä mukana voi myös paistaa jauhelihaa, tai tarjota erikseen jotakin lihanpuolta, perunoitakin. Hyvää.
Eilen kaikki neljä nukahtivat koulun jälkeen minun tätä valmistaessani. ( Kaksi heräsi vasta tänä aamuna. ) Söin yksin hiljaisuudessa, rauha maassa, ajoissa nukkumaan. Ihana ilta.
Ihana aamu.
5 commentaires:

violet a dit…

MInäkään en varmaan koskaan Suomessa tehnyt munakoisosta yhtään mitään. Ranskassa opin ja teen säännöllisesti nykyään jotakin.
Kiitos tästä ideasta panna fetaa tuohon! Muuten olenkin suht samanlaista tehnyt usein - tai tomaattia lisäksi ja muuta...sittenhän se menee ihan ratatouille’ksi. (Suomessa muuten se Ratatouille -elokuva on saanut nimen Rottatouille;-))

isoinpapu a dit…

Kiitos! Kuulostaa herkulliselta. Olen kasvisyöjä ja rakastan fetaa, joten osui ihan kohdalleen kyllä. Tätä kokeilen, vaikka tosiaan, munakoiso onkin vähän vieraampi kasvis. Mutta ehkä ei enää kauan.

Liivia a dit…

Tätä kokeilen! Ostan munakoison aina silloin tällöin, mutta en saa siitä ikinä mitään hyvää.

violet a dit…

Tein eilen ja oli superhyvää!

Sari a dit…

Jee ! Kiva kuulla.