samedi 21 février 2009

Laskiaisherkkuja luvassa

Blinejä, mätiä, pullia, hernesoppaa, hillopannukakkua ... Tästä riittää aineksia sunnuntaille ja tiistaille. Farine de sarrasin, "legendaarinen jauho" niinkuin pussissa lukee, on tattarijauhoa. Vielä pitää lähteä metsästämään hiivaa, sitä ei saa kaupasta - leipäkaupasta pitäisi saada.

13 commentaires:

Liivia a dit…

Blinejä ja mätiä, suurta herkkuani!
Meillä meni laskiaisen vietto jo eilen; yhdellä pullalla kahvilassa. Lapsi sen söi, itse en niin piittaa.

Anonyme a dit…

Olipa hauska herätä huomaamaan pariisilaisen blogin kautta, että totta tosiaan on laskiassunnuntai... Luulisi, että täällä lumen ja jään ympäröimänä muistaisi ja vielä, kun täällä alkaa nyt juuri hiihtolomatkin...;) Hyvää laskiaista!

SARI a dit…

Kiitos Marke, hiihtoloma on täällä puolessa välissä. Ei ole tullut hiihdeltyä ;)

Satu a dit…

Kiva katsella ulkomaan pakkauksia. On ne niin erinäköisiä. En jotenkin herännyt ajoissa laskiaissunnuntaihin. No, tiistaina syödään laskiaispullat perinteisesti oikean kaakaon kanssa. (Siis van Houtenista tehtynä.) Hernekeitto perinteiseen tapaan purkista. ):

Anonyme a dit…

Voi mitkä herkut! Itse taidan vaan syödä ostopullan. Hernekeittokin olisi kyllä hyvää.

Irena a dit…

Nyt tuli nälkä.

Meillä syötiin vain vähän laskiaispullaa.. Hernekeittokin jätettiin välistä, mutta sitä nyt syödään kuitenkin säännöllisesti muutenkin niin ei haitanne.

Blinejä laskiaiseksi?
Venäläinen perinne?

Haarukka a dit…

Teetkö yleensä sellaisia ruokia, jotka kumpuavat suomalaisesta perinteestä? Voi olla, että ulkomailla ollessa sellaiset jotenkin huomaa paremmin - täällä kotimaassa kun ollaan usein sitä mieltä, että meillä ei mitään suomalaisia ruokia olekaan. Pohdin tätä juuri blogissani...

SARI a dit…

Mrs.Marple : blinejä laskiaiseksi tarjoillaan Mysi Lahtisen Juhlakirjassa, meilläkin on niillä herkuteltu jo muutamana laskiaisena. Huomenna on hernesopan ja pannukakun vuoro.

Haarukka : kyllä aika suomalaista tulee tehtyä. Ainakin kaikkia juhlaherkkuja teen, se on minusta kivaa. Olen kyllä oppinut käyttämään joitakin ei-niin-suomalaisia vihanneksia ja joskus on ihan world-tyyliin lanttulaatikkoa ja mergez-makkaroita ...

SARI a dit…

Haarukka : kirjoitin sulle hirmupitkän kommenti, mutta ei mennyt läpi. Yritän uudestaan huomanna, hyvä kirjoitus siellä :)

Haarukka a dit…

Kiitos, kiva kuulla kommenttisi!

SARI a dit…

Haarukka : en onnistu jostakin syystä kommentoimaan blogiisi - laitan kommenttini tähän, toivottavast käyt lukemassa.
Hyvä kirjoitus. Minulla on hyllyssä, ja ahkerassa käytössä Mysi Lahtisen Intohimot hellallani - suomalaisen keittiön ylistys. Siinä pohditaan juuri samoja asioita. Vaikutteita on taatusti tullut lännestä, idästä ja kauempaakin. Mutta suomalainen keittiö on hyvinkin olemassa mainione raaka-aineineen ja valmistustapoineen. Luonnonläheisyydessään omaleimaisena.
Hävettävää ei ole ollenkaan. Täällä Ranskassa suomalaiset ruokani ovat saaneet loistavaa palautetta. Valmista kauppaani päivän ruokaa, säilykkeitä ja leivonnaisia. Tilauksesta muutakin. Ranskassa suomalaista keittiötä tunnetaan hyvin vähän, luullaan yleisesti että esim. poronliha on tyypillistä suomalaista ruokaa. Yritän aina tilaisuuden tullen selventää asioita ...
Olen kirjoittanut pienen suomalaisten (perus)ruokien keittokirjankin ranskaksi, n. 50 reseptiä. Alussa kerron suomalaisista raaka-aineista, ruokatottumuksista ja -tavoista, perinteisistä juhlaruuista.
Ehdotan mielelläni cocktailtilaisuuksiin perunarieskaa ja kotijuustoa ... tykätty on.
Hyvää tekstiä aiheesta myös täällä : http://cc.joensuu.fi/~spitkan/kotitalous/suomalainen/index.html

SARI a dit…
Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.
SARI a dit…

Tämähän menee vallan räpellykseksi, linkin lopussa pitäisi olla /index.html
Ei vaan onnistu millään.