lundi 9 juin 2008

Porkkanarieskaa olkaa hyvät


1/2 litraa porkkanaraastetta
2 1/2 dl maitoa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
6 dl (hiivaleipä)jauhoja
Sekoitetaan. Levitetään pyöreiksi, ohuiksi, rieskoiksi leivinpaperin päälle pellille. Pistellään, paistetaan 250°C : ssa n. 20 minuuttia. Taikinasta tulee noin 8 - 10 rieskaa, koosta riippuen.

5 commentaires:

isoinpapu a dit…

Hyvänen aika, teet jatkuvasti lempiruokiani.

Rieska on mahtava leipä, kun sen voi tehdä melkein mistä vain ja aina se on hyvää. Lapset täällä tykkäävät, pelastaa usean leivättömän illan.

KOkeilen heti.

Satu a dit…

Kiitos ohjeesta. Uunissa on sinun ohjeellasi tehty puolukkainen maustekakku. Kivoja kaikki sekoitettavat, kun lapset tekevät (minun suosiollisella avustuksellani).

Vintage living a dit…

Voiko maidon korvata vedellä vai meneekö maku? tai jollain muulla maitoproteinnittomalla tuotteella? Mitä tarkoittaa muuten leivittäminen?

SARI a dit…

Vintage living : en uskalla sanoa mitään tuohon vesi-maito-juttuun, kun en ole kokeillut, kaurarieskaa teen veteen.
Tuossa mun ohjeessa siis levitetään - leivittäminen on sitä, että esim. kala pyöritellään ensin jauhoissa, sitten kananmunassa, sitten korppujauhoissa, ennen paistamista.

Vintage living a dit…

Oohops, luin sitten väärin:) Levitetään eikä leivitetään...
En ole oikein hyvä näissä kokkaustermeissä. Täytynee kokeilla ilman maitoa...