samedi 21 juin 2008

Juhannusaaton dyykkaukset

Eilen tuntui kadut olevan väärällään mööpeleitä ynnä muuta. Eli menin ja tulin koko aamupäivän. Löysin kynnysmaton, kolme harmaata laatikostoa : kaksi - kolme ja neljä laatikkoa,
vanhan hiililapion, matalan valkoisen pöydän siististi osina ...

ison puupöydän, jossa oli kätevästi taitettavat jalat - helppo panna varastoon myöhempää käyttöä varten. Yksi hyvä mööpeli täytyi jättääkin, kun oli liian massiivinen. Tarpeen olisi kyllä ollut se iso laatikostokin, mutta kun ei vaan minnekään mahdu.

Vielä hain pari julistetta.

Andy Warhol - juliste jäi siihen, kun sitä tutkaillessa tuli vakava ongelma : toiseksi tärkein avainnippu putosi mustaan aukkoon, joita Pariisin kadut ovat myös väärällään ... aikaisemminkin on näitä sattunut. Syvyydestä ei tietoakaan, mitään ei näkynyt.

Vauhdilla siis kotiin ja soittelemaan : mairie, voirie, palomiehille, sähkömiehille ... tuloksetta. Menin sitten takaisin tarkastelemaan tilannetta uudestaan. Roinat oli siitä sillä aikaa raivattu pois ja valoa oli sen verran, että avain näkyikin - eikä kovin syvässäkään. Eli jälleen kotiin,
rakentamaan kalastusvehkeitä. Puikosta ja klemmarista tuli oiva onki ja eikun onkimaan. Aikani siinä konttailin ja tirkistelin, teloin käteni lasinsiruihin, kun olin itse siihen rikkonut joitakin vaihtokehyksiä ja homma alkoi verisen käden kanssa näyttää jo aika makaaberilta.

Avain tuli ylös. Nyt myös tiedän, että aukko on puhelinlaitoksen heiniä. Siitä sitten leipomaan suklaakakkua koulun juhliin.




5 commentaires:

isoinpapu a dit…

Dyykkaukset ovat ensinnäkin aivan upeat, mutta suurimmat aplodinini avaimen onkimisesta! Aika sinnikäs olet. Ihan oikeasti tunnen suurta huojennusta että sait sen nipun ongittua, niin kovasti koin kadonneiden avainten tuskaa.
Vau.

Liivia a dit…

Harmaa laatikosto on aivan ihana! Nyt iski kateus.

Virginie Gervais-Marchal a dit…

Chouette chouette! la table c'est celle que tu as trouvé??? je croyais qu'elle était basse?

SARI a dit…

Il y en a une basse - aussi !

violet a dit…

Mun avaimet on pudonneet kerran hissikuiluun ja kerran tällaiseen mustaanaukkoon kadulla....Molemmilla kerroilla sain erinäisten vaiheiden jälkeen ne takaisin.
Sää sait kuitenkin ihan itse - sille nostan pipaa!