dimanche 1 juin 2008

Kiirettä on pitänyt

Koko viikko meni ruuanlaitossa. Tämän korttelin Peuplade - eli eräänlainen yhteistyö ja avunanto yms. tapahtumaverkosto ( sellainen on kuulemma Suomessakin ) - oli tilannut perjantaiksi suomalaisen illallisen noin neljällekymmenelle.



Tällaisen menyyn suunnittelin : silakkarullia, voitaikinapiirakkaa liha-, lohi- ja munatäytteellä, perunasalaattia, tuorekurkku-tillisalaattia, kurpitsapikkelssiä, kotijuustoa. Eli maistelulautanen, jossa vähän kaikkea. Leiväksi perunerieskaa ja kaupasta eräänlaista ruisleiväntapaista. Jälkiruuaksi maustekakkua, pannukakkua ja raparperikiisseliä. Olikos tuo nyt riittävän suomalaista ... ?



Hyvin kävi, ehdin kaiken valmistaa, ruoka maistui ja riitti. Kiisselikin meni, vaikka joskus olen kuullut tekstuuria vähän oudoksuttavan. Lauantai menikin jälkien siivoamisessa.



Tänään mentiin katsomaan Cour St. Pierren näyttelyitä. Kiinnostavia juttuja siellä oli.









Nämä ovat osia Conteries - nimisestä sarjasta, akryyli ja öljypastelli, taiteilija : Hélène Cohen-Solal. Hän tekee myös mainioita pienimuotoisia kollaaseja.


Vasemmalla Virginien kortti. Hänellä olikin esillä koko kanalan väki vaikka missä muodossa : magneetteja, postikortteja, rintanappeja, monenkokoisia tauluja ...

Oikealla Eric Nivault, maalauksia olutlasinalusiin, tulitikkulaatikoihin, aaltopahville, eli paljon kierrätysmateriaalia - minuun kolahtaa aina. Kannattaa katsoa nettisivua, vaikka ei ranskaa osaisikaan.

Oli paljon muutakin, ja tuo ihana kuja tietysti, aina vaan vehreämpi ja kukkivampi.


5 commentaires:

Virginie Gervais-Marchal a dit…

Merci Sari pour la visite et pour les bulles!

Liivia a dit…

Kiinnostavan näköisiä nuo Hélène Cohen-Solanin työt.

Kaikki muukin kuullostaa hyvältä!

aino a dit…

teillä on mukavasti tapahtumia ja yhteisöllisyyttä siellä. tuollaista kaupunkielämä kai on parhaimmillaan..ruokaa, seuraa, taidetta!

SARI a dit…

Liivia : ajattelin, että tykkäisit, sääli ettei ollut nettisivua.
Aino : juu, tämä meidän kortteli on aika "seurallinen", muutenkin kaikki on tässä lähellä, eli näillä nurkilla tulee pyörittyä ellei mitään erityistä ole.

Virginie Gervais-Marchal a dit…

petit clin d'oeil sur mon blog pro!