lundi 23 août 2010

Kaikkea ne ihmiset ...
...heittävät menemään. Niinkuin tämän mekon ja tuon villapaidan, käsintehdyn. Kyllä niihin ihan pesu vain riitti. Mekosta poistin kiristysnauhat lantiolta. Villapaidasta purin pois korkean kauluksen - en kestä korkeita kauluksia. Kuivuminen kesti aika kauan, villa on sataprosenttista.
Yhtä ja toista on nykyään pitkin katuja : kangasta, mattoja, mööpeleitä ... on tullut osuttua sopivasti paikalle. Pestävää kyllä on kertynyt.
7 commentaires:

Mrs.Marple a dit…

Eikö siellä ole kierrätyskeskuksia tai kirpputoreja jonne lahjoittaa kun kadulle heittelevät?
Toisaalta etsijän (löytäjän?) taivas..

Hieno on mekko!

SARI a dit…

No ei ole. Ainakaan minun tiedossani eikä Suomen malliin ainakaan, ja vaikka olisikin niin ihmiset eivät viitsi nähdä vaivaa. Roska-auton voi soittaa ilmaiseksi romppeita hakemaan, mutta silloin ei todellakaan mene kierrätykseen. Ja sitäkään eivät kaikki vaivaudu tekemään eli joskus roinat ovat aika kauankin vailla noutajaa.

Airelle a dit…

Sari hyvä, totta kai Ranskassakin on kierrätyskeskuksia, kaikkien kierrätyskeskusten äiti itse asiassa: Emmaus. ihmiset on vaan niin laiskoja, etteivät viitsi kuljettaa kamojaan. itse olen löytänyt mm. berberiviitan ja kattokruunun roskisten vierestä. ihmiset jättää kadulle ajatellen, että ottaa kuka tarvitsee. olen itsekin jättänyt tyttäreni polkupyörän muuttaessa roskiksen viereen ja hyvin meni kaupaksi.

vilkaise blogiani ehtiessäsi, siellä on sinulle yllätys.

Liivia a dit…

Tykkään kummastakin. Mekosta kovasti (saman olisin tehnyt kiristysnauhoille) ja villapaidasta OIKEIn kovasti. Korkeat kaulukset ei minuakaan miellytä, ahistaa.

Kun muutan sinne, jätän kaiken tänne. Myyn pois ja sitten dyykkaan kadulta kämpän täytettä. Sellainen unelma.

minja a dit…

Voi hyvänaika sentään taas!! Ei vaan taas käsityskapasitetti millään riitä.

Ihanaa että löysit ja pelastit ne!

pinea a dit…

Kivoja löytöjä! Itse olen löytänyt kadulta mm. peilejä ja kromisen tuulettimen, ja kerran meinasin ottaa mukaani kaappikellon, mutta vanhempi herrasmies tutki sitä niin tarkasti että totesin hänen arvostavan sitä vielä enemmän kuin minä...

Emmauksen lisäksi Ranskasta löytyy myös superhyvä kierrätyskeskus/kirpputori Troc.com, sieltä löytyy vaikka mitä!

SARI a dit…

Airelle : joopa joo, onhan se Emmaus ja varmaan muitakin. Mutta tosiaankin ihmiset eivät viitsi nähdä vaivaa. Toisaalta sellaisia ympärivuotisia jokamiehenkirppiksiä ei ole ollenkaan. Tässä korttelissa kerran vuodessa järjestettävä korttelikirppis on ihan hirmusuosittu.
Ja kivahan se on kun löytää tarvitsemansa ilmaiseksi. Tässäkin korttelissa ihmiset jättävät toisinaan kassillisia siististi taiteltuja puhtaita vaatteita - se ottaa joka tarvitsee periaatteella.

Liivia : hyvä unelma :)

Minja : samaa mieltä.

Pinea : niin, kun en koskaan osta netistä mitään, niin ei tule se puoli mieleen ollenkaan. Onhan heillä näköjään myymälöitäkin, mutta kaikki esim. Pariisin ulkopuolella. Kun ei ole autoa, ei tule mieleen nekään.