samedi 31 octobre 2009

Juuri ne !



Tuli tässä mieleen, että tarvitsisin ryyppylasit. Jos mahdollisesti joskus aikoisin korkata kesällä ostamani Suomi-viinapullon, vaikka nyt itsenäisyyspäivänä esimerkiksi. Meinasin, että Emmanuellen kaupasta löydän varmasti, kun oli joku muistikuva. Retkikunta liikkeelle hautuumaanviertä pitkin. Kaupassa ruvettiin katsomaan, mitä kaapeista löytyy : siis nuo, juuri samat kuin muistikuvassani ! Ja vielä karahvikin. Hyvä kauppareissu.


La vie en rose

Tuossa kahvilan ulkopöydässä istui vanha mies yksin keppeineen, mustine baskereineen ja viinilaseineen - niin pariisilaista - ja kun mentiin ohi, hymyili kauniisti ja lausahti : "La vie en rose." Täytyy siis mainita, että yhdellä tyttärellä oli vaaleanpunainen takki, mutta kuitenkin ...





Näin pyhäinpäivän aamuna haamuiltiin siis hautausmaan muurien takana ... Cimetière de Montmartre on tuossa ihan nurkalla, tällä puolella ei vaan ole sisäänkäyntiä.





mercredi 28 octobre 2009

mardi 27 octobre 2009

Bonnes affaires

Päivä alkoi loistavasti ! Ensinnä sain pankkiiriltani tunnustuksen : " Vous êtes un bon gestionnaire, je vous l'ai déjà dit." Kiitosta vaan.

Pankista tullessa suoraan sanoen ajauduin kenkäkauppaan, ja yllätyksekseni siellä alakerrassa komeilivat juuri nuo Bensimon-kengät, joita hiukan haikailin joskus viime keväänä. Olivat mielestäni kalliit. Nyt olikin niin, että kun osti yhden parin, sai toisen yhdellä eurolla. Siis ostin. Yhteensä 36 euroa.

Sitten hortoilemaan viereiseen rätei-ja-lumpui-kauppaan. Kaikki takit kolme euroa. Näin tuon vakosamettisen Swinging London-takin. Ja vaaleanruskean molskitakin, missä on tosi hauskat taskuviritelmät ja tikattu vuori. Ja oikein lupaava teksti etiketissä. Mikä järkyttävintä, löysin tuon saman takin naisten mallina tästä - hinta ei ollutkaan kolme euroa ...



Eli kyl mä nyt oon polleeta likkaa ... heips, ja hyvää päivän jatkoa.



lundi 26 octobre 2009

Pilkahdus


Aurinko ei enää puun latvan yli pääse, hyvä näinkin. Pääsee sentään ikkunasta sisään. Meillä on loma - koulusta, ei töistä. Tuolla kuvalla varustetut kassit eivät ole tänä syksynä päässeet ikkunaan asti, tämä varattiin, kun oli vasta paloina silityslaudalla. Tänään olen jatkanut perjantaina ostetun yli nelikiloisen kurpitsan käsittelyä. Siitä on jo keitetty vuoden hillot perheelle, tehty yksi piirakka ja yksi kakku, pikkelssi on kattilassa kiehumassa ja loput keitän soseeksi pakastimeen. Muutama ompelutyö on vielä kesken. Lisää pitäisi tehdä niin paljon kuin kerkiää ... j-myynti on jo hyvä pitää mielessä.

mardi 20 octobre 2009

Reilun kaupan ruusuja

Joku oli heittänyt menemään.
On niistä vielä pikkusen iloa ...
Niin kuin syysiltapäivän auringosta, joka paistaa jo varsin matalalta ja viipyy tuossakin ikkunassa vain hetken.
Kaihomieltä tälle päivälle.


lundi 19 octobre 2009

Tehtävää

Alkavalle viikolle. Neljä asiaa kuvassa. Lisäksi on luvassa : paperihommia, puhelinsoittoja, valokopiointia, pankinjohtajalle niuhottamista, postitusta, vanhempainiltaa, näyttelynavajaisia, farkunpaikkaamista, Suomeen palaavan ystävän hyvästelyä ... Onneksi viikon lopulla alkaa loma ! Piisaa sitä hommaa lomallakin, mutta aikataulut ovat sentään toiset.
Hyvää päivää kaikille.

Asiasta toiseen. Katsokaapas tänne. Deborah postasi Puhdin Lumitytöistä männä viikolla, ja päivittää niin usein että ihan hengästyttää, mutta siellä on runsaasti kiinnostavaa katseltavaa.

mardi 13 octobre 2009

Rappioromantiikkaa

Päivän paras uutinen, ja kuunneltavaa, luettavaa ja selattavaa koko päiväksi tässä. Enää ei tarvitse hajeskella sieltä sun täältä, siellon kaikki. Sain ihan sähköpostiin tiedon, että sivut on avattu eilen. Yes !

lundi 12 octobre 2009

Tuitelituu ...

Laulavat nämä lumitytöt. Keksin rintarosseille jonkinlaista pussiinsopivaa taustaa. Nyt ne voi mukavasti pakata - jos ovat jonnekin lähdössä ...

Onnengivi

Sain jokin aika sitten tuttavalta romukassin. Eilen rupesin sitä tutkimaan. Sieltä löytyi tämä kivi, taitaa ihan olla Lapis Lazuli. Kuukivi oikeassa kädessä ja tämä vasemmassa - eiköhän tässä mennä läpi vaikka harmaan kiven.

Tuossa alla on Tauno Koskelan kirja Mutt kapteeni varppas syhysivä vaa. Ihanan sydämellisesti kirjoitettuja kertomuksia Rauman murteella. Minulla on myös Pruustinnald jäi voisorm suuhu. Löysin ne viime kesänä kirppiksiä kolutessani. Lukekaa ihmeessä, jos saatte jostain käsiinne.

mercredi 7 octobre 2009

Fashion from perunapelto

Sain kutsun Sami Korhosen pippaloihin : Soirée Fashion Design. Mitäs tykkäätte, olisko hyvä luukki sinne ? Aika roots ainakin, ja itse tehty. Kerron sitten ... ja jos joku pariisinlukija haluaa tulla mukaan niin ilmoittaa, lähetän kutsun.

dimanche 4 octobre 2009

Lumitytöt

Toivat vilpoisempaa ilmaa tännekin. Eilen laitoin villasukat jalkaan.

Eilen ei oikein ehtinyt edes syömään, tänään aion ottaa vahingon takaisin ja tehdä ruokaa koko päivän ... Hyvää sunnuntaita. Meidän pihassa kasvaa tuollainen daalia noin kolmen metrin korkeuteen.

samedi 3 octobre 2009

Romurautaa

Sain tuon kynttilähäkkyrän naapurilta, kun autoin kirppislastin kantamisessa viime viikonloppuna. Se oli kiiltävä harmaa. Maalasin sen liitutaulumaalilla, kun sattui sitä olemaan. Nyt on parempi.



Nämä on tarkoitus ommella tänään valmiiksi.



vendredi 2 octobre 2009