samedi 14 mars 2009

Pierukello

Semmoiseksi meillä sanotaan tuollaista hametta. Mummuni sanoi. Se oli muistaakseni ompelija-Saiman nimitys tuollaiselle hameelle, joka ei suurempia ompelijanlahjoja kaipaa. Suorat kappaleet sivuista kiinni, kuminauha tai kiristysnauha vyötäröllä. Siinä ei siis kovin kauaa nokka tuhissut. Toinenkin hyvä puoli : ei jää yhtäkään hukkapalaa. Tehdessäni oli mielessä kaveriksi tuollainen valkoinen Marcel ( siis miesten henskelialuspaita ), piti heti mallata. Toisaalta tykkään myös kaikenlaisista sekoituksista, ruutuflanellikin sopii pallon kanssa kuvaan. Aika raikas kangas, lumineux, niinkuin sanotaan. Tule, kevät, tule !11 commentaires:

Liivia a dit…

Mutta siellähän on jo kevät!

Sulle sopii hyvin tuollaiset pierukellotkin, minulle ei sopisi ikinä. Minkäänlaiset puolihameet ei mulle passaa. Aina harmittaa tämä.

Tiuku a dit…

Nauroin aivan kippurassa tuolle nimelle. Mitä ihmettä?! mahtavaa...
myöskin mystillinen on ompelu maailman termi lampaanlapa hiha?! ja kaulusbanaanit?! tämä on kuitenkin parhaasta päästä tämä sinun...

Ihanan keväiseltä tosiaan näyttää.. ihanaa! meille kanss ja pian :-D

Satu a dit…

Pierukello! Huh. Valitettavasti kaiken sivistyneen sijaan muistan vain näitä asioita. Pierukellonkin varmaan vielä vanhana. Oliko sun mummolla joku nimitys vastaaville housuille? Haaveilen pellavaisista helppohousuista.

Anonyme a dit…

Hupaisa nimitys. Mutta ihan sama millä nimityksellä kulkee - tuo nätti. Kangas on niin kiva.

outi a dit…

rätei-ja-lumpui-kaupan ostokset tuli heti käyttöön. nopeaa toimintaa! ei voi kuin ihailla.
mulla pyörii kankaanpalat ja muutkin löydöt aina tolkuttoman pitkään nurkissa ennenkuin pääsen niihin käsiksi, mikähän siinäkin on..

AnniKainen a dit…

Heheh, mikä nimi, mistä lie tullut? Ihailtavan nopeaa toimintaa ja onpas mukavan näköinen hamonen. Pallokuosissa on jotain hyvin sympaattista.

SARI a dit…

Liivia : ja miksi ei sopisi ? En koskaan pahemmin mieti sopiiko vai ei, jos tuntuu hyvältä päällä niin sopii ...

Tiuku : suuri osa ompelutermeistä on mulla nykyään hallussa ranskaksi. Ranskasta tuo lampaanlapahihakin tulee eli manche gigot, se vaan olisi kirjaimellisesti "lampaanviuluhiha", jolloin ymmärtääkin paremmin viittauksen hihan muotoon.
Tulee mieleen myös baleines eli " valaat", joka tarkoittaa (myös)korsettiin käytettäviä luita. Ne valmistettiin ennenvanhaan valaan hetuloista.
Kaulusbanaaneista sitävastoin en ole koskaan kuullutkaan :D

Solveig : Joo tuo nimitys on meillä ihan normaalissa käytössä. Housuille ei kyllä ollut nimeä.

Outi : Jos itselle on tarkoitus tehdä, on paras tehdä heti, muuten saattaa jäädä nurkkiin pyörimään joukon jatkoksi. Mulla on vaikka minkä ikäisiä kankaita nurkissa pyörimässä, mutta käyttöön voivat joutua ihan yllättäen.

Liivia a dit…

No kun ei tunnu hyvältä...hameet nousee mulla aina kainaloon kävellessä...:)

aino a dit…

nyt naurattaa..!
pallohameesi on silti hienompi kuin nimensä.
voin kuvitella kuinka kaikki pariisin keväässä pyörivät kadulla pallohameissaan, minäkin haluisin!

Joola a dit…

Ihanaa. Ihan oikeastiko vain kaksi suoraa kappaletta ja kuminauha. Voisin kuvitella, että sievälle tyttölapselle, mutta ettäkö minulle. Minun täytyy kokeilla. Toisaalta, täytyy muistuttaa tässä itseään, että en ole parhaissa mahdollisisssa mitoissa... Viis siitä. Tuo sinun mekkosi näyttä tosi kauniilta, molempien paitojen kanssa. Valkoinen ihanan raikas. KEVÄT!

SARI a dit…

Joola : ihan oikeasti. Tässä vaan kiristysnauha. Ihan vyötärölle ei auta vetää, vaan vähän jättää alakanttiin, niin laskeutuu aika hyvin.