mercredi 29 avril 2015

Belleville

Pari tuntia. Sireenintuoksuinen Cité Jandelle, paljon kauniimpi kuin kuvassa. Värit.

7 commentaires:

Anonyme a dit…

No niin, tuli Les Triplettes de Belleville leffa mieleen. Se on ihana.

Piilomajan Kati

SARI a dit…

Se on ihana, Belleville on ihana, ensimmäisen kuvan taloa ihanampaa en ole koskaan nähnyt !

Tulin Bellevilleen silloin, kun muutin Pariisiin. Se on yhä lempikortteleitani. Muutoksia sielläkin oli tapahtunut, mutta sielua on vielä jäljellä.

outi a dit…

Siellä on nyt niin kaunis kevät, sireenitkin jo tuoksuu?! Täällä vasta puut hiirenkorvilla. Mutta pian pian..

SARI a dit…

Sireenit tuoksuvat siellä täällä. Tuoksusta tulee mieleen Juhannus.

Satu a dit…

Voi että, tuon ekan kuvan pihaan haluaisin livahtaa, hiljaa, salaa.

Liivia a dit…

Tuo sininen, olen luullut sinisateeksi. Mieletön kasvi, mielettömän ihana.
Belleville on myös minun makuuni, vaikka tiedän etten ole tutkinut läheskään kaikkia nurkkia.

Se on muuten kumma, kun muistan kuinka lapsuudessa syreenejä oli juhannuksena, eivät ne enää sinne asti kestä. Mun synttärit on ennen juhannusta ja muistan kuinka syreenikimppuja tuotiin mulle aina, muttei ne ole enää moniin vuosiin siihenkään asti jaksaneet. Alkaa olla jo kesäkuun tokalla viikolla se kukoistus ohi, täällä siis.

SARI a dit…

Satu : niin olisin livahtanut minäkin mielelläni, talon seinää kiipeili melkein katolle ulottuva kukkiva ruusu. Kainostelen aina kuvaamistakin,jos vaikka joku katsoo ikkunasta - eikä tykkää, että kuvataan. Keltainen talo ja vihreät ikkunaluukut on aika harvinainen näky täällä päin. Viereinen talo oli vaaleanpunainen.

Liivia : sinisade tuo onkin eli glysiini. Sireenit kukkivat kujan alkupäässä ja tuoksu levittyi koko kujalle. Olen asunut aika lähellä noita nurkkia, enkä ollut koskaan osunut tuolle umpikujalle. Niissä pikkukaduissa riittää kyllä tutkittavaa, molemmin puolin rue de Bellevilleä. Siellä alempana on tosi paljon vanhaa röttelöä ajettu tasaiseksi ja rakennettu kokonaisia kortteleita uusiksi.

Mummulassa kukkivat aina juhannuksena, ja aika samoilla leveysasteilla taitaa olla. Ilmastonmuutos on kai vaikuttanut myös sireenien kukintaan.