mercredi 20 novembre 2013

Eilispäivän onnenhetki

Ystävä tarjosi lounaan kulmakuppilassa. Ja minkälaisen ! Valitsin ankanmagretia, reblochon-juustoa, kastanjoita, sipulihilloketta rapeaksi paahdetun leipäviipaleen päällä, hienotunteisesti pippuroituna ja vihreän salaatin kera tarjoiltuna sekä pienen lasin punaista seuraksi juotuna ynnä café noisetten (pikku kahvi, jossa tippa maitoa) kauniiksi lopuksi nautittuna. En muista milloin viimeksi olisin syönyt niin hyvää, niin miellyttävässä seurassa ja niin ihanassa paikassa.

Le Cyrano, 3 rue Biot, Place de Clichyn kupeessa, kahvila vanhan Pariisin malliin. Mosaiikkiseinissä suuret peilit. Kaikenlainen- ja ikäinen väki, kanta-asiakkaat ja satunnaiset sulassa sovussa. Lämminhenkinen ja mutkaton palvelu, baarinpitäjän ryhdikäs harmaapäinen appiukko auttelemassa pikkuhommissa. Oi, hyvä mieli pitkäksi aikaa.

Eilinen oli kaikenkaikkiaan harvinainen ja onnistunut päivä. Keveä, vaikka täynnä ihmisiä, tapahtumia, menoja ja tuloja.

Tänään on kirpakkaa. Näillä säillä on hyvä tehdä uuniruokaa, lämpiää samalla huushollikin hiukan. Iso vuoka lasagnea paistui juuri valmiiksi. 

Huomenna saapuu Beaujolais nouveau.

4 commentaires:

Irmastiina Ruusukummusta a dit…

Ihana on omistaa hyviä ystäviä♥

Liivia a dit…

Mun ehdoton suosikki Pariisin kuppiloista (tjaa, on niitä muitakin) ja ihmettelen, ettei turistit ole löytäneet sinne, onneksi eivät ole ja toivottavasti eivät sankoin joukoin löytäsikään. Hinnatkin huokeat ja ihmeellisesti sellaisenaan säilytetty/säilynyt miljöö, näemmä mahdollista vain Pariisissa, muualla uudestetaan kaikki vimmalla hengettömäksi tai sitten puunataan hienopierukuntoon hintoja myöten.

Viereinen elokuvabaarikin on kiva ja siellä oli hauska baarimikko:)

SARI a dit…

Ei ketään voi omistaa. Ainakaan minun mielestäni.

Olen melkein parikymmentä vuotta kulkenut tuosta edestä ja olikohan ensimmäinen kerta, kun istuin siellä sisällä. Kun ei oikein ehdi kahviloissa istuskella. Siksi ilomielin, kun joku pyytää - ja sopivaan aikaan. Ja oli tosiaan kiva havaita, että paikka on yhtä ihana kuin miltä näyttää.

Maurelita a dit…

Ihanan tunnelmallinen terassi - tuollaiset ovat kaupungin parasta. =)