jeudi 10 novembre 2011

Sanat

Himalainen antoi hyviä sanoja.

Ensimmäinen - rautatieasema. Rakastan kylmien asemien yksinäisiä miehiä , itse asemia ja niiden hajua. Tuli mieleen toinenkin laulu :

... asematunnelin ovenpieli,
houkutti häntä ja viivytti kaipuun kuolemaa.
Asiaton oleskelu asemilla.
Heikkojen siitä on hyvä olla,
lähdön läheisyydestä he turvaa saa.

Vieraassakin paikassa olen aina tuntenut olevani turvassa asemalla. Olen nukkunut asemilla ja niiden edessä, yksin ja tuntemattomien ihmisten joukossa. Herätyskelloni on soinut kaikuvassa asemahallissa. Olen pessyt tukkani jonkin aseman tukkiutuneessa lavuaarissa ja toisella asemalla etsinyt vessaa epätoivon vimmalla. Olen nähnyt enemmän asemia ulkomailla, kuin Suomessa. Kölnin aseman valtavan kaaripäädyn muistan hyvin. Ja Helsingin, entisen kotikaupunkini aseman nyt kuitenkin, vaikka en sieltä kovin monta kertaa lähtenytkään.

Lisää sanoja seuraa. Mahdollisesti kuviakin.

1 commentaire:

himalainen a dit…

Tästä tykkäsin niin, upea tunnelmoiden täyttämä kirjoitus. Ajattelinkin jotenkin, aavistin, että sinä olet ollut asemilla, vaihtanut junaa, mennyt, pysähtynyt, jatkanut matkaa. Pessyt hiuksia asemalla :)

Minullekin jäänyt Kölnin asema mieleen, jotkin asemat ovat sellaisia. Ja laulun muistan myös, sanatkin, ihan kumma, koska en yleensä muista, mutta tuon muistan ja tunnelman.

Kiitos Sari!