jeudi 20 janvier 2011

Ihmemaassa

Olen tietokoneopissa. En oikein vieläkään täysin ymmärrä, miten tässä näin kävi. Minulla on oma opettaja, joka tulee kotiin opettamaan - kaksi ja puoli tuntia kerrallaan, ilmaiseksi. Yksitoista kertaa, muistaakseni. Ihmemaat alkavat häämöttää nappuloiden takana. Olen ihan tohkeissani.

Meillä on kaikki mullin mallin em. syystä.

Olin koululaisten kanssa Theâtre de Champs Elyséessä.

Huvittaa, kun ystävät soittavat minulle dyykkausvinkkejä - ja minä niitä eteenpäin. On kivampi tiskata, kun on välillä uutta tiskattavaa : kadulla maanneesta kaapista löytyi viisi nättiä jalallista lasia ja neljä juomalasia.

Ompelen oikein keväänvihreää kassia.

Meillä syödään jäätelöstä tehtyjä jouluhalkoja. Niitä saa nyt kaksi yhden hinnalla. 33 senttiä maksava on parempaa kuin 1 euroa maksava halko.

Tein keittoa, kun on vielä lanttuja varastossa. Hyviä lanttureseptejä otetaan vastaan.

Pihassa kukkii komeasti sininen hyasintti.

Voi olla, että asia edistyy. Pitäisi taas tehdä yksi dossier lisää.

Voi olla, että mennään sunnuntaina luistelemaan, tai sitten ei.

6 commentaires:

kristiina a dit…

Meillä syödään lanttua lisäkkeenä. Lanttu kuutioidaan ja kuoritaan, keitetään pehmeähköksi. Vesi kaadetaan pois ja kattila laitetaan takaisin levylle, annetaan lanttujen kuivahtaa. Kattilaan laitetaan vähän voita/öljyä ja siirappia. Syödään.

Tahi
kuoritaan ja pilkkotaan lanttua, porkkanaa, perunaa, mahdollisesti jotain muuta kuten sipulia, paprikaa, kesäkurpistaa, bataattia... Laitetaan palat uunivuokkaan ja hieman öljyä perään. Vuoka uuniin joku 200 tai sinnepäin asteita, pidetään kunnes kypsiä. Maustetaan suolalla ja pippuriseoksella. Syödään.

Lanttu on hyvää.

Saksi-Sadie/Bluesea a dit…

Edellä kristiinan ehdottamien kuutioitujen ja keitettyjen lanttujen jatkokäsittelyksi ehdotan niiden pyöräyttämistä paistinpannulla öljyssä ja joukkoon heitä korppujauhoa. Erinomaisia sellaisenaan taikka minkä tahansa salaatin kera.

Saksi-Sadie

Solen a dit…

Onpas siinä mukava opettaja, että ihan ilmaiseksi.

Jouluhalko? Kuulostaa jotenkin koomiselta. Vaikka niin varmaan ranskalaisen korvan kuulostaisi joku outo suomalainen jouluperinne.

Hauskaa viikonloppua! Toivottavasti nautitte luistelusta! Jos menette.

leena a dit…

Kuulostaa mukavalta meno siellä, keväänvihreä kassi ja lasilöydöt. Ja hienoa saada yksityisopetusta kotona ja vielä ilmaiseksi! Ihmeeltä kuulostaa pihassa kukkiva hyasintti. Täällä on ainakin puoli metriä lunta. Olen unohtanut miltä piha näyttää kun ei ole lunta.
Luistelemaan mennään mekin huomenna.

Kirjailijatar a dit…

Tai sitten ei..minulla käy noin aina. Kovasti suunnittelen ja sitten en teekään mitään.

Mutta sinä teet, vau! Minä en ymmärrä tietokoneista mitään, en mitään.

SARI a dit…

Kiitos ohjeista :)

Jouluhalko on halon muotoinen kermavaahdolla päällystetty täytekakku, niistä on ruvettu tekemään jäätelöversioita.

Minulla on kuulemma jossakin jemmassa "opetusrahasto" ammatin puolesta eli ei se ilmaista siinä mielessä ole. Osa pakollisista maksuista sosiaaliturva jne. menee sinne rahastoon. Nyt niistä maksuista on jotakin hyötyä !

Ei me sit luistelemaan menty, ei oikein olisi jaksanut herätäkään - naapurin porukoiden kanssa piti mennä aamuyhdeksän pintaan ...

Kirjailijatar : ei me kyllä ymmärretty opettajan kanssa miten niitä isokokoisia kuvia, niinkuin sinulla, saadaan blogiin laitettua ;)