mercredi 12 janvier 2011

Hyvä

Tytär ei mennytkään kahdeksaan. Sain pari tuntia lisää nukkuma-aikaa, ja kun heräsin : "Onko kello jo yhdeksän ?"
Luulin että päivä meni hiukan ohi, mutta ei.
Kannatti soittaa yksi puhelinsoitto, ehkä asia kuitenkin edistyy.
Tuli ystävä Suomesta yllättäen, kuten hän aina. Sain ruusun, juotiin teetä , syötiin siemenleipää. Kävi ilmi, että olen mm. sitä mieltä, että kaikki työ on samanarvoista ja että tykkään työnteosta ylipäätään. Eikä kannata kiukuttelu kuitenkaan - energianhukkaa, jos homma on pakko tehdä.
Pesin käsinpestävät pyykit ja ison koneellisen. Ne tulee mukavasti laitettua kuivumaan, kun on tytär tiskijukkana. Laittaisin yhden linkin, mutta ei onnistu - yritän huomenna uudestaan. Kas tässä, avuksi kaikenlaisiin töihin.
Yhden kirjeenkin postitin. Ja ruoka oli hyvää.
Nyt puhtaisiin petivaatteisiin nukkumaan. Huomenna on Nuutti. Meillä on yhä kuusi, kun on vielä hyvä.

5 commentaires:

himalainen a dit…

Toisen kappaleen asia tuntuu tosi tärkeältä. Ei auta kyllä kiukuttelu, täytyy vain tehdä työ. Luin Tyylikkään köyhäilyn taito -kirjasta (nimi on kyllä minusta ihan kumma, mulle särähtää vähän korvaan, alkuperäinen nimi oli parempi) ajatuksen työstä, että olisi ehkä hyvä pitää työtä myös leikkinä. Että se voi olla vaikeaa, jos työ on sellainen koko elämän sisältö, että uhraudutaan sille ja sekin voi olla hankalaa, jos työtä yrittää välttää yli kaiken, että se on vain sellainen välttämätön paha, että sellaiset ajatukset sitten tekevät arkea hankalaksi. Helpompi olisi suhtautua työhön leikkisästi, että nyt tartun tähän ja vähän kokeilen. Se on auttanut mua vähän, koska kuitenkin täytyy tehdä työtä. Niin se vain on. Kyllä luulen myös, että pohjimmaltani tykkään tehdä työtä, ainakin jonkin verran. Minun työssä on iso pala oikein mielekästä työtä, tänään on sellainen päivä, ei haittaa vaikka työ jatkuu iltamyöhään asti. Sitten ne hankalammatkin päivät jotenkin menevät sen mielekkään osan rinnalla, aina on kuitenkin hyvää ja huonoa. Pyykitkin voi olla hyvä ja huono, yleensä kuitenkin hyvä, kun näkee sen hyvän tuloksen.
Kaikki työ on samanarvoista, se on tärkeä ajatus. Ei voi verrata töitä keskenään.

Meilläkin on vielä kuusi, jännittävää nähdä kuin kauan se meillä on.

Täytyy seurata kuusitilannetta :)

SARI a dit…

Minä otan osan töistä mietintämyssynä. Monet asiat, blogitekstit, ompelukset, viralliset kirjeet, tapaamiset, olen suunnitellut valmiiksi tiskatessa. Riippuu vähän mistä työstä on kyse milloinkin, mikä on paras tapa suhtautua. Joku työhän vaatii kaiken keskittymisen juuri siihen. Työstä on tykättävä ainakin sen verran, että tekee sen hyvin. Aina on ihminen, joka tekee saman työn paremmin kuin joku toinen.

Ajattelin vaihtaa kuuseen joitakin keväisempiä koristeita, kun on vielä ihan vihreä. Ranskan kuusista ei pahemmin neulaset putoile, kuivettuvat vain harmaiksi.

Anonyme a dit…

Nuutin yli se pysyi meilläkin kuusi...vasta tänään vietiin pois ja ei tiputtanut neulasia, ne oli kuin liimatut...jotenkin vain väristä näki että 4 viikkoa se on jo tuossa seisonut ja nyt oli tarpeeksi.
Kevättä ja aurinkoa oli jo viikolla ilmassa ja tulppaanit maljakossa. Polttelen kynttilän pätkät loppuun palaneessa tuikku kynttilän alumiinissa (vai mikä se on suomeksi?)Antoisaa alkanutta vuotta (olenko taas myöhässä toivotuksineni....) lähettää Anne kiitellen blogistasi

Kirjailijatar a dit…

Mielenkiintoista tuo työn tekeminen. Minäkin tykkään kyllä tehdä työtä, ehkä ihan mitä työtä vaan. Tosin olen onnekas, kun saan tehdä mieluista työtä. Oikein tykkään mennä töihin, noin yleensä. Mutta miten ne kotityöt mun mielestä on usein niin tylsiä?

Solen a dit…

Höh, luulin jättäneeni viestin mutta se onkin kadonnut jonnekin. No ei mulla kai mitään tärkeetä edes ollut, en enää muista. No jaa..