samedi 12 juin 2010

Merirosvot
Palasivat eilen reissuiltansa. Tuliaisina kilo suolaa, Fleur de sel de Guérande. Tuon alueen erikoisuus. Laitan sitä kotijuustoon.


6 commentaires:

Solen a dit…

Tuli vanhanajan fiilis tuosta tuliaisesta. Silloin kun suola oli tärkeä aine eikä siitä hössötetty niin paljon kuin nykyään :)

Minkälaista juustoa teet ja miten? Jos se ei ole salaisuus :) Minua on aina kiinnostanut kaikki juustot ja odotankin, että pääsen maistelemaan ranskalaisia juustoja! Nam!

Liivia a dit…

Mä tykkään suolasta (tuollaisesta kunnon suolasta), vaikkei kai saisi. Mun pahe ja kyllä sen välillä turvonneista jaloista huomaa...

piilomaja a dit…

Olipa hyvä luokkaretkikohde! Olen ollut joskus tuossa aika lähellä, Batz-sur-Mer ja oli kyllä komeaa luontoa. Ja suolahommeleita myös.

Minä olen suuri suolan ystävä myös. Syön suolaista voita, ripottelen suolaa tomaattiin, ylipäätään kaikkeen lisään. Mua ei ole kukaan saanut vakuutettua siitä miksi "ei pitäisi"". Mulla ei ole verenpainetta eikä turvotusta tai mitään niin miksi en nauttisi.

Sari a dit…

Solen : teen suomalaista muotissa valutettavaa maitojuustoa. Massa kuumennetaan kunnes hera alkaa erottua, nostelleen muottiin, suolaa ja voita kerrosten väliin ja jääkaappiin valumaan ainakin yön yli.
Ranskassa onkin juustonystävälle maisteltavaa :)

Liivia ja Piilomaja : minulle on annett ihan vapaat kädet suolansyönnissä, taitaa olla aika alhainen verenpaine, eikä turvotustakaan.

Liivia a dit…

Mullakin tod. alhainen verenpaine, mutta huomaan että jalat kyllä turpoaa lämpimällä. Olen luullut johtuvan suolasta, mutta voi olla jotain muutakin...

Virginie Gervais-Marchal a dit…

Je n'avais pas vu que vous aviez des pièces de la série poussin pirate limitée!

:)))