dimanche 28 décembre 2008

Hämäriä hommia kynttilänvalossa

Vihdoin oikea sunnuntai. Kauppa kiinni ja koko päivä kului keittiössä. Kävin käsiksi taannoin löytämääni astiasäkkiin. Nuo kipot ja kupit ovat siitä peräisin. Niin myös tuo vanha vesivärirasia. Huomenna saatte nähdä komean kattilasarjan, jonka puhtaaksi hinkkaamiseen meni niin kauan, että valo ei enää riittänyt kuvan ottamiseen ... Lautaspinot jäivät vielä tiskaamatta.
Illaksi tein punajuurinyyttejä, lahjaksi saaduista punajuurista, Mysi Lahtisen ohjeen mukaan salviavoisulan kanssa - herkkua.
( Huomenna pitäisi ehkä ehtiä ostamaan uusia lamppuja palaneiden tilalle. )

5 commentaires:

Katilein a dit…

Mikäs, mikäs astiasäkki... kiintoisaa. Minä lähetin kauhean kasan joulukortteja, mutta silti muutama unohtui. Suunnittelinkin lähettäväni muutaman uuden vuoden toivotuksen ja nyt voin vielä lisätä, että tapa on ranskalainen.

Liivia a dit…

No voi syvä huokaus miten nätit löydöt taas!
Punajuuret salviavoin kanssa-lurps.
Minä tein jouluksi ekan kerran punajuuripaistosta, ja hyvää oli sekin. Niin hyvää, että vetelin loput yksin yöllä suoraan vuoasta.
Mutta voi äly miten kauan punajuurien keittäminen kestää. Muka ekoruokaa kun on lähiruokaa, sitten saakin kolme tuntia pitää hellalla + uunihommat päälle.

violet a dit…

Minen oo löytänyt vähään aikaan mitään kivaa. Siihen on tultava muutos!

Sari a dit…

Katilein : löysin säkin sanakirjojen kylkiäisenä alkukuusta.
Liivia : minun punajuuriohjeissa ei yleensä keitetä. Tässä ohjeessa paistetaan notkeaksi, joissakin raastetaan ja pannaan suoraan uuniin esim. piirakan täytteeksi.Toisaalta täällä saa kaupasta valmiiksi keitettyjä tyhjiöpakattuna - niitä en käytä ohjeisiin joihin tarvitaan tuoretta - mutta hyvä salaatti niistä tulee.
Violet : muutos on tultava ;)

Liivia a dit…

Ensi kerralla en keitä minäkään. Raastan.