dimanche 26 juin 2016

Paris educates the eyeJuhannustanssit perjantaina 12 - 14.
Bill Cunningham : Words of Wisdom
Katukirpputori tänäkin sunnuntaina. Avenue St.Ouen. Muun muassa : silmäni osuivat romulaatikossa lojuvaan appelsiinikuvioiseen purkkiin, joka osoittautui Raija Uosikkisen Arabialle suunnittelemaksi Pomonaksi. Vuodelta -67 kuten minäkin. Yksi euro. 
Le Bal, valokuvanäyttely
Puisto, kirja ja aurinko. Tuntuu hiukan kesältä.

8 commentaires:

Liivia a dit…

Mitäs jäi näyttelystä päällimmäisenä mieleen? Minuun se puri syvälle, olen miettinyt usein niitä kuvia ja tunnelmia. Taisi olla tämänkertaisen Pariisin paras elämys Anton Bourdellen museon ohella (suosittelen tekemään metromatkan, ellet ole vielä käynyt-ilmainenkin).

Alimmasta kuvasta tulee Helsinki mieleen- väritys ja jotain muutakin. Hetken ajattelin että olit jo ennättänyt sinne.

Bill Cunninghamista katselin viime vuonna mielenkiintoisen dokumentin. Ehkä lähettävät sen nyt hänen muistokseen uusiksi.

Pomona on hyvä pahanpäivänvara:) Taitaa olla aika hinnoissaan täällä ja luultavasti vain nousee kun Arabiaakaan ei enää.

SARI a dit…

Jäi mieleen ne ihanat naiset. Eräskin - säteilevä. Juuri ne tunnelmat.
Näytteilleasettelu oli minusta myös loistava. Kuvat asettuivat toisella tavoin vierekkäin tilassa syvyyssuuntaan katsottaessa.

Kieltämättä Helsinki-värejä. Huomasin että samaisen "Le Bal - umpikujan" loppupään talot oli kaikki ulkoremontoitu ja maalattu ihanilla väreillä.

Bill Cunninghamista en tiennyt mitään. Tämä pieni video oli liitettynä uutiseen. Siinä on varmasti pätkiä näkemästäsi dokkarista. Kiinnostava ihminen.

Pomonastakaan en tiennyt mitään, edes nimeä. Ostin, kun pohjassa luki Arabia ja hinta ei ollut päätä huimaava. Myyjä etsi kannenkin sieltä romulaatikosta. Tein tutkimuksia kotona ja ällistyin hinnoista. Luulin myös että kyseessä oli joku paljon uudempi mallisto. Hyvä pahanpäivänvara - olet oikeassa :D

Liivia a dit…

Näytteilleasettelu minustakin loistava ja erittäin luovasti ajateltu!

En tiedä näkyykö siellä, mutta YleAreenalta on katsottavissa myös hieno elokuva Control, joka mielessäni yhdistyi jotenkin saumattomasti tämän valokuvanäyttelyn tunnelmiin. Katsoin sen jopa kahdesti ja vain parani.

Anonyme a dit…

Apua, mikä löytö!
Osaatko sanoa arvostetaanko Marimekkoa ja muita suomalaisia merkkejä Pariisissa tai Ranskassa ylipäänsä?
Tämä ylin kuva on upean luova!

Nikadora

SARI a dit…

Nikadora : jos eivät ole käyneet Suomessa jostain syystä olleet tekemisissä Suomen kanssa - niin eivät arvosta, kun tuskin tietävät missä Suomi on. Kaikki pohjoismaat menevät ranskalaisen mielessä samaan säkkiin.

Kaikki ansio upean luovalle näyttelylle ja näytteilleasettelulle !

Anonyme a dit…

Sääli! Pientä itsekkyyttä, vai mitä tämä kertoo mielestäsi?
Sisäänlämpiävyyttä...?

-N-

SARI a dit…

Eipä se mitään kummempaa kerro. Kuinka paljon mielestäsi tunnetaan ja arvostetaan ranskalaisia merkkejä Suomessa ?

Anonyme a dit…

Niin, onhan se noinkin.
Kai sitä kuvittelee, että esim.Marimekko olisi muuallakin tunnettu kuin Japanissa ;)

-N-