jeudi 26 décembre 2013

Tapaninpäivän hiukopala



Kinkkukakku, siihen voi laittaa kinkunrippeet, jos sellaisia löytyy.

reilu 2 dl vehnäjauhoja
200 g kinkkua
150 g vihreitä oliiveja
75 g juustoraastetta
4 munaa
1 dl maitoa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl öljyä

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhoihin kananmunat, lisää maito ja öljy ja lopuksi kinkkukuutiot, oliivit ja juustoraaste. Kaada taikina pitkänomaiseen vuokaan ja paista n. 180°C:ssa tunnin verran. Salaatti sopii seuraksi.

Joulupäivä oli leppoisa, jatketaan samaan malliin vaikka Tapaninpäivä onkin ihan tavallinen arki täällä. 

3 commentaires:

Irmastiina Ruusukummusta a dit…

Tuota voisi kinkunjämillä yrittää tehdä...varmasti maukasta...:)

Kirjailijatar a dit…

Tämä oli ehdottomasti eksoottista mitä olen kuullut kinkusta tehtävän. Meillä lapsuuden kodissa tehtiin aina hernekeittoa. Nyt kun olen kasvissyöjä, ei ole edes kinkkua, mistä tehdä kakkua. Hyvää uutta vuotta!

SARI a dit…

Olin minäkin aika yllättynyt, kun ensimmäistä kertaa tarjottiin kinkkukakkua ! Ranskassa suolaisia kakkuja tehdään paljonkin piknikeille ja kaikenlaisiin kemuihin.

Kasvissyöjälle voisi sopia fetajuusto tai vuohenjuusto - aurikokuivattu tomaatti (tuorekin voi käydä) - versio. Tomaattipurkin öljyn voi käyttää taikinaan.