lundi 4 juin 2012

Onnellinen päivä


 
Sur les quais.
Katsottiin ravintolapaatit ja asuntolaivat. Ihailtiin metron menoa Bercyn ja Austerlitzin siltojen yli. Kummasteltiin siltojen alusia. Vilkaistiin strutseja Jardin de Plantes'in eläintarhan aidan läpi. Seurattiin seniorien squaredance - tai jotakin sen tapaista - sessiota. Kiivettiin Cité de la Mode et du Designin kattoterassille. Eksyttiin jokipoliisin takapihalle. Nostettiin katseemme Pont de la Tournellen mahtavaan patsaaseen. Juteltiin kalamiesten kanssa. Ja monen muun mukavan ihmisen kanssa. Päästiin elämäni ensimmäiselle Seinen risteilylle. Oltiin haltioissamme - minä ainakin.

Koska lähdimme 1-2-3 Helsinki ! Design-tapahtumaan, joka oli kahdessa paikassa : Quai de la Gare ja Quai de la Tournelle. Onneksi. Tämä kaikki tapahtui sillä välillä.

6 commentaires:

BoogieW a dit…

Oi, varmasti ihana päivä. Helsinki on näköjään hyvin maailmankartalla. Keskellä sitä, Pariisissa!

Irmastiina a dit…

Miten ihana päivä..:)
Kiitos, että näytit päiväsi meille.

Linnea a dit…

Ah! Sillat ja asuntolaivat!
Onneksi viikolla joku poliitikko nosti esiin taas asuntolaivamahdollisuuden Helsinginkin rannoille.
Hyvää matkaa Suomeen!

SARI a dit…

Linnea : Kuinkahan kävisi asuntolaivassa talvella ? Tarvittaisi jäänmurtaja ...

Suomenmatkaan on vielä toista kuukautta aikaa, koulut loppuvat vasta heinäkuun puolella. Tässä pitäisi ehtiä yhtä ja toista sitä ennen.

Kirjailijatar a dit…

Siis tuolla laivassa on kahvila vai? Ihan mielettömän hieno paikka, ihana. Haluaisin jäädä tuonne koko päiväksi olemaan.

Minä muistan, että yksi ihanimmista jutuista Pariisissa oli sellainen joku kanavaristeily...en oikein muista mistä mihin se meni, mutta pieniä kanavia pitkin.

SARI a dit…

Kirjailijatar : kyllä vaan, tuossa violetissa laivassa, kukkien seassa on kahvila, käsittääkseni jopa konsertteja. Nimi : El Alamein, osoite : Quai de la Gare.