lundi 27 décembre 2010

Jouluresitaali

Laitetaan nyt kuitenkin, ilman kuvia. Yritän kuvailla senkin edestä.

Aatonaatto oli mukava. Hunajasaippua on hyvä saippua. Tein mukavia ostoksia, tapasin mukavia ihmisiä. Sain olla retkilläni vähän aikaa omin päin, ilman lapsia. Uudenvuodenkortit tulivat kaupan päälle. Tyttärelle tilattu rannekoru valmistui parahiksi, siitä tuli upea. Ompelin riisisäkistä kukkaroita. Valmistin kaksi kalkkunankoipea.

Aatto oli työpäivä. Kakut ostettiin melkein suoraan uunista. Ja viimeinen, vähän käytetty, enkelikello ikkunasta. Otin käyttöön kauan sitten ostetut vihreäreunaiset puurolautaset.
Lapset lähtivät iltasella tätilään. Söin ( liiankin ) hyvin, tein kanervista jalkakylvyn ja painuin pehkuihin puoli kymmenen. Tulivat sieltä sitten kopistelemaan kahden maissa. Löysivät lahjat kuusen juurelta. Yhden pirpanan lahjakoru oli liian pieni ja siitä riitti porua joksikin aikaa. Sen saa kyllä vaihdettua, mutta ei kahden aikaan yöllä.

Jouluaamu koitti kello yksitoista. Tiskasin ja puunasin ja menin väripeittooni lepäämään. Mietin, että haluaisin tehdä Kotikutoisen Pariisinoppaan, jos olisi aikaa. Ja paria muutakin asiaa. Oli aurinkoinen päivä.

Tapanina kävin ostamassa munia - aatolta oli jäänyt vain yksi - kuminajuustoa ja suklaata. Tytär onnistuu mainion suklaamussun. Lasten kanssa on välillä hirvittävän hankalaa. Lähdettiin lopulta ulos. Talvisessa puistossa silmä ja sielu lepäsivät heinänhuiskaleissa ja koristeomenapuissa, pienet lumiläiskät kimaltelivat auringossa. Talviteloilleen jätetyt kasvimaat ovat kauniita. Ja jäätyneet ruukkujen alusastiat. Niin myös auringossa silmät kiinni penkillä istuva vanha nainen. Löysin tähteeni kultaisen kynttilänpätkän ja pikkuruisen punaisen kuusenpallon.

Olen tehnyt kuusitoista kakkua ja vielä kolme synttärikakkua siihen lisäksi, ja yli tuhannen pikkuleipää. Kädet alkavat parantua, aattona niistä vuosi verta. Rintaan on pistänyt kaksi päivää, kai se johtui liiasta vatkaimen käytöstä - tänä aamuna ei enää. Kohta aukaisen kaupan, siellä on nyt tosi kylmä.

Ainakin nämä tuliaisvinkit laittaisin Pariisinoppaaseeni :
Vihkot Poisson Vole 109, rue Lamarck 18e.
Kassi, hyvää paksua luonnonväristä puuvillaa, 2 euroa. Librairie de Paris, Place de Clichy.
Jasmiinitee, kauniissa peltipurkissa esteetikolle ja puolen kilon pussissa suurkuluttajalle. Paris Store, Belleville.
Kiinansaippuat, santeli, ruusu, jasmiini. 50 senttiä, samasta paikasta.
Nauhat, alle euron metri. Fil 2000 Réaumur Sébastopol.

5 commentaires:

Peurankello a dit…

Jos sellaisen oppaan tekisit, ostaisin heti! Teimme mieheni kanssa Pariisin matkan hiljattain ja sen jälkeen lapset ovat vinkuneet sinne. Osattiin ilmeisesti kehua liiankin kanssa;)

Airelle a dit…

minustakin kuulostaa hyvälle, tee opas, tee!

Liivia a dit…

Tee se opas! (minä voin kuvittaa, mikään ei olisi hauskempaa!)

Hienoja nuo vihkot, no vähän kalliita.
Noita kiinansaippuoita (luulen, että tarkoitat niitä missä on ne kauniit kääreet, joita olet joskus vilauttanut) sai ennen Suomestakin 50 penniä kappale. Muistan kuinka hamstrasin niitä kauhean kasan ja annoin kaikille joululahjoiksi. En tiedä myydäänkö niitä vielä.

Sen olen päättänyt, että seuraavalla Pariisin käynnillä majoitun Bellevilleen.

Tämä oli kiva kirjoitus. Vaikka surku yhtä, jonka koru oli epäsopiva.

Onko se yksi pariskunta jo käynyt?

SARI a dit…

Liivia : Ajattelin tehdä jonkun leikkaa, liimaa - systeemillä jo senkin takia että olisivat kaikki osoitteet yhdessä vihkossa helposti löydettävissä, kun joku kysyy.

Mistä löysit vihkojen hinnan. Mulle ei käynyt kovin kalliiksi, sain alennusta.

Belleville on hyvä pysäkki.

Siis mikä pariskunta ?

Liivia a dit…

Eikun sekoilin, se olikin osoite tuo 18e:D

Se pariskunta aikoi tulla kaupallesi moikkaamaan, joka oli silloin kerran häämatkalla. Eivät sitten ehtineet. Asuivat kyllä aika kaukana kun eivät saaneet Eldoradosta huonetta.