vendredi 8 janvier 2010

Olisin jatkanut talviuniaTämä loman jälkeinen viikko on ollut aika kaoottinen. Niitä kamalia en viitsi tähän ruveta listaamaan, mutta on pari kivaakin.
Ennen joulua menin vihdoin sisälle kauppaan, joka on jo jonkin aikaa ollut tuossa lähellä : Mademoiselle Alienor 37, rue des Dames. Kaupanpitäjä on tosi sympaattinen ja siellä on maaliskuuhun asti nähtävissä hieno näyttely, pariskunnan yhteistyö, veistoksia, piirroksia ja maalauksia ja oheistuotteena näitä sanadominopelejä. Sen päätin ostaa itselleni lahjaksi tällä viikolla. Vaihtoehtoja oli : donner = antaa, errer = harhailla, jouer = leikkiä, pelata, mutta eniten puhutteli tämä être là = olla tässä, olla läsnä. Kannattaa käydä katsomassa, näyttely kestää maaliskuun puoleen väliin ja itse kauppakin on muuttamassa kesäkuun lopulla toiseen paikkaan.
Toinen kiva oli Suomi-instituutin Muuminäyttely. Kuvitukset olivat kaikki tuttuja, hieno lisä oli valokuvaseinä Tove Janssonista maalla ja merellä. Lapsille oli järjestetty suuri pöydällinen askarreltavaa, siellä viihtyi isommat ja pienemmät mainiosti. Näyttely kestää tammikuun loppuun ja sen tiimoilta on ohjelmistossa muutakin, tarkemmin tästä. Sen kunniaksi rakentelin myös Muumi-ikkunan, mutta kuvattavaksi siitä ei ole, on kovin huurteessa. Kyllä tuota kylmää ulkona kestää, Pariisin kylmä on vain muutaman asteen nollan alapuolella, mutta sisällä tuppaa olemaan hiukka holotna.


6 commentaires:

violet a dit…

Toi laatikko viehättää kovasti.
Pidän ideasta.

Nuttu a dit…

Olen sanonut tämän ennenkin: mulla ei ole koskaan ollut niin kylmä kuin Pariisissa asuessa kaksi talvea sitten. Sympatiaa siis sinne täältä 20 asteen pakkasesta!

Krii a dit…

Näin jossain mainoksen, että Vaarallinen juhannus -muumielokuva olisi tullut Ranskaakin. Onko siellä Pariisissa näkynyt?

Liivia a dit…

Aamulehti otsikoi tänään, että Jääkausi koko Euroopassa. Ajattelin heti Pariisia. Katson rutiininomaisesti joka päivä sekä meidän sään että Pariisin sään.
Meilläkin yläkerran ikkunat niin huurussa, ettei läpi näe.

Sari a dit…

Krii : Onpa hyvinkin. Syksyllä näyttivät ennakkoon Instituutissa ja sitten jonkin ajan kuluttua teattereissa. Tytöt kävivät ennakossa silloin.

Kiitos sympatioista. Kaupassa ei ole lämmitystä, joten aukioloaikoina kylmä pyrkii tuonne huoneen ja keittiön puolellekin. Muulloin pannaan väliovet säppiin. Mutta mistään eristyksistä ei täällä ole tietoakaan, joten kosteanpuoleisia talvet ovat aina sisätiloissa.

Maurelita a dit…

Muumit oli ihania, sain kivan postauksen Suomi-koulun blogiinkin videoineen kaikkineen :

http://suomikouluparis.wordpress.com/2010/01/08/muuminayttelyn-kuvia-video/

=)