dimanche 10 mai 2009

Äitienpäivää



Kaikille Suomen äideille - Ranskan äideille sitten kesäkuussa ... Pihassa on noin kaunis kukkaketo. Aamupesun juhlistin uudella Sola-saippualla ja aamupalan puolukkamuffin(s)eilla. Hyvä ohje jos on jäänyt puolukoita pakastimeen pyörimään niin kuin meillä. Alkuperäinen ohje on karpaloista, mutta harvinaisempia taitavat olla.
PUOLUKKA - VALKOSUKLAAMUFFINS
100 g valkosuklaata
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
2 dl puolukoita
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl maustamatonta jugurttia
Rouhi suklaa, sekoita jauhot kaurahiutaleet, leivinjauhe, suklaa ja puolukat. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos ja jugurtti. Sekoita taikinaksi, älä vaivaa liikaa.
Lusikoi taikina muffins- tai paperivuokiin. Paista 200°C : ssa parikymmentä minuuttia. Minun uunissani meni kyllä hyvinkin reilu puolituntinen, ennen kuin olivat kauniin värisiä.
Hyvää sunnuntaita.



6 commentaires:

Liivia a dit…

Mielenkiintoista saippuaa.
Ja kiitos samoin sinullekin!

Mutta viime keväänä kun olimme toukokuun Ranskassa, siellä ollessamme oli kyllä äitienpäiväkin.

SARI a dit…

Piti oikein tarkistaa, kun minunkin mielestäni ennen on sentään toukokuussa ollut. Viime vuonna 25.5 - mutta tänä vuonna 7.6. Mistä syystä lieneekin.

Tuazophia a dit…

Täällä Saksassa äitienpäivää vietetään tänään eli samana päivänä kuin Suomessa. Sen sijaan isänpäivää täällä ei tavallaan ole ollenkaan, vaan on herrojen päivä helatorstaina, jolloin miehet kulkevat miesporukalla ryyppäämässä - tosin nykyään monet viettävät sitä isänpäivänä ja perheen kanssa. Me vietämme isänpäivää marraskuussa.

Hyvää äitienpäivän iltaa!

piparminttu a dit…

Hyvältä kuulostava resepti, meni heti talteen ja toivottavasti kokeiluunkin pian.

AnniKainen a dit…

Hauska nimi saippualla :) Kiitos muffinsi reseptistä ja hyvää äitienpäivää.

Dreaming Woods a dit…

kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla :)
Sola saippuat ovat aivan ihanan tuoksuvia!

Delila